На 6 юли ни очаква едно емоционално новолуние в Рак, което носи със себе си силна енергия за поставяне на намерения, насочени към подхранване и съхраняване на това, което обичаме – включително и на самите себе си.

Юлското новолуние „целува“ Марс, който е в Телец, а този аспект ще добави огромна доза страст и вълнение в живота и взаимоотношенията ни. Аспектът със Сатурн, пък дава стабилност и сила на плановете, емоциите и целите ни.

Новолунието се обединява и с Венера, която може да ни донесе удоволствие, красота и хармония в живота. Взаимоотношенията, ситуациите и начинанията, започнати в този период, ще бъдат многостранни и ще притежават особена дълбочина.

Енергията в дните преди и след новолунието е изключително положителна, а успехът, щастието и късметът могат да бъдат открити в личен или професионален план.

ТЕМАТА НА МЕСЕЦА: ДАВАНЕ И ПОЛУЧАВАНЕ НА ЛЮБОВ

Темата на този месец е свързана с оценка на отношението ни към даването и получаването на любов.

Новолунието в Рак ни призовава да размислим върху истинските ни, сърдечни чувства – както и върху светлината и сянката около грижите в живота ни.

Това е време за самооценка и преценка на това къде се намираме в спектъра между даването и получаването.

Дали сме по-скоро даващи или приемащи? Склонни ли сме да бъдем мъченици, когато даваме прекалено много и пренебрегваме себе си? Или сме тези, които трудно отварят сърцето си?

ЕМОЦИОНАЛНАТА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ НА РАКА