Юни беше вихрушка и половина, нали? Съвпадението на повечето лични планети (Слънцето, Меркурий и Венера) с Юпитер, всички в знака Близнаци, ни накара да се раздвижим.

Но сега, когато навлизаме в юли, ни очаква различна енергия. Преминаваме от динамичен и социално активен период към по-спокойно и емоционално лято. Тази промяна ни приканва към по-целенасочено и самоосъзнато състояние.

Юли е изпълнен с транзити, които ни подканват да се ангажираме отново със собствения си свят с наближаването на сезона на Лъва. Планетите са готови да се обединят около нас, насочвайки ни да се движим напред, като съшевременно хвърляме и поглед назад.

Добре дошли в юли - месец изпълнен с астрологични транзити, които обещават да донесат както предизвикателства, така и възможности за личностно израстване.

Започваме с ретроградния Нептун, който ще разкрие илюзиите и ще насърчи истината в живота ни. Това е време за самоанализ и за прекарване на качествено време с най-доверените ни приятели.

НЕПТУН В РЕТРОГРАД: РАЗКРИВАНЕ НА ИСТИНАТА
От 2 юли до 7 декември, Нептун, планетата на мечтите и илюзиите, ще бъде в ретрограден ход. Този период ще извади наяве скритите истини и ще разкъса всички фантазии, които ни държат далеч от реалността. Приемането на тази енергия като шанс за самоусъвършенстване и грижа за себе си ще е в наш плюс.

НОВОЛУНИЕ В РАК: ВРЕМЕ ЗА НОВО НАЧАЛО
На 5 юли новолунието в грижовния Рак ще ни вдъхнови да направим първата крачка към нови и вълнуващи начинания. Това е идеалният момент да обновим козметичната си рутина или да се насладим на домашния уют с близки и приятели. Нека енергията на Рака ни води към вътрешен мир и хармония.

ВЕНЕРА В ЛЪВ: РОМАНТИКА И СТРАСТ
От 11 юли, романтичната Венера преминава в Лъв, добавяйки стратс и игрива енергия към любовния ни живот. Това е чудесен период за първи срещи и за наслаждаване на малките удоволствия от живота. Не трябва да се страхуваме да бъдем център на вниманието и да се глезим като истински принцеси.