В края на юни и юли 2024 г. небесните тела ще ни предоставят уникална възможност за личен растеж и емоционално съзряване чрез двете последователни пълнолуния в Козирог.

Това е уникално астрологично събитие, което се случва изключително рядко. По принцип пълнолунията всеки месец са в различен зодиакален знак, но сега ще наблюдаваме две последователни в един и същ.

Първото пълнолуние ще настъпи на 22 юни, когато Луната ще бъде на 1 градус от знака Козирог, а второто на 21 юли, когато Луната ще бъде на 29 градуса от същия знак.

Тези астрологически събития ще ни помогнат да осъзнаем нуждата от зрялост, отговорност и вътрешна стабилност.

ПЪРВОТО ПЪЛНОЛУНИЕ В КОЗИРОГ: НАЧАЛО НА ПЪТЕШЕСТВИЕТО

На 22 юни, Слънцето токущо е навлязло в знака Рак, подчертавайки темите на дома, семейството и личната сигурност. Първото пълнолуние в Козирог ще освети нашите емоционални и духовни нужди, показвайки ни къде трябва да узреем и поемем отговорност за живота си. Това е време за осъзнаване на вътрешните ни ограничения и условности, които ни пречат да се свържем със същността си.

Снимка: iStock

Пълнолунието в Козирог е особено въздействащо за онези, които имат планети или ъгли в ранните градуси на кардиналните знаци - Овен, Рак, Везни, Козирог или в късните градуси на мудалните знаци Близнаци, Дева, Стрелец, Риби. Тези хора ще имат шанса да направят значителни промени в живота си, като осъзнаят нови аспекти на своя път и призвание.

ПОЛЯРНОСТТА РАК-КОЗИРОГ: БАЛАНС МЕЖДУ ЕМОЦИИ И ОТГОВОРНОСТ

Пълнолунието в Козирог подчертава динамичното напрежение между две противоположни, но допълващи се енергии – Рак и Козирог. Ракът символизира миналото, семейството и емоционалната сигурност, докато Козирогът се свързва с професионалните амбиции, социалната отговорност и личната дисциплина. Тази полярност ни подканва да намерим баланс между нашите емоционални нужди и външните ни задължения.