Мико Део играе баскетбол и кара скейтборд през свободното си време, както много други млади танзанийци. Део страда от витилиго и това го прави малко по-различен. Преди 15 години кожата му започнала да се променя. Витилиго е кожно заболяване, което се проявява при по-малко от 1% от населението. Меланинът в кожата се самоунищожава, което предизвиква появата на светли петна.

Уини Харлоу е канадски модел и също страда от витилиго. Станала е известна благодарение на телевизионната поредица „Следващият топ модел на Америка“. Нейната публичност постави кожното заболяване под светлините на прожекторите и позволи на други да се преборят с емоционалния стрес и дискомфорт.

Мики Део, модел: “Всеки има отличителни черти. Аз например имам кожа, която ме отличава. Всички сме уникални“.

„В Танзания няма друг като мен. Дизайнери ме видяха и ме избраха, защото съм първият и единственият с такава кожа тук“.

Първоначално кожното заболяване на Део го е карало да се чувства смутен и засрамен. Но с възрастта той придобил увереност и това му позволило да стане модел.

Закиа Малия, модел: „Той донесе на индустрията нещо различно и уникално. Мики представлява различен вид красота и може да вдъхнови много хора, които си мислят, че не могат да успеят в модната среда.“

Миналата година Део беше избран за топ модел на Танзания, за да представи страната си на “Swahili Fashion Week’’.