Пригответе се за една вълнуваща астрологична прогноза, защото на 29 юни Сатурн, планетата на кармата и строгите уроци, влиза в ретроградната си фаза в мистичния знак на Риби и ще продължи пътуването си назад до 15 ноември.

Това не е просто астрологично събитие, а истински тест за нашата издръжливост и способност да се справяме с предизвикателствата на живота.

Сатурн символизира дисциплина, отговорност и, разбира се, карма. Когато Сатурн започне своя бавен ретрограден танц, това не е просто космическо събитие, а сериозен повод за размисъл и преосмисляне. 

Представете си го като строг родител, който ни напомня да си ядем зеленчуците и да си правим лицевите опори – разбира се всичко е за наше добро.

ПЕРИОД ЗА РАЗМИСЪЛ И ПРЕОЦЕНКА

Когато Сатурн е ретрограден, ние сме призовани да се замислим къде падаме или се проваляме по пътя си и дали не е време да се насочим в нова посока.

През този период, планетата ще изследва нашите грешки и неуспехи, и ще ни помогне да намерим нови пътища към успеха. Сатурн е тук, за да ни помогне да се отървем от всички ненужни разсейващи фактори, за да пречистим живота си. Няма смисъл да си поставяме цели, ако те не са в синхрон с душата ни, нали така?

Възможно е да се чувстваме откъснати и разочаровани от труда си: Какво означава всичко това, къде отивам и за какво работя? Ужасното неразположение може да се превърне в сериозна липса на мотивация.

И все пак, ако си позволим да забавим темпото и да се рационализираме, и ако се изправим пред въпросите, които тази ретроградност повдига в нас, можем в крайна сметка и с ентусиазъм да усъвършенстваме и да се свържем отново с висшата си цел.