Ошавът - традиционният десерт за Бъдни вечер може да приготвите едни ден по-рано и да оставите в хладилника.

Рецепта за 6 порции: 

10 стафиди

6 сушени сини сливи

4-5 сушени резенчета ябълка

3-5 сушени резенчета круша

5-6 сухи шипки

1/2 ч.л. канела

2 плодчета карамфил

4 с.л. кафява захар

Плодовете се измиват и се поставят в дълбока тенджера в 1,5 л студена вода. Варят се на умерен огън. След като водата заври се прибавят карамфилчетата и канелата, а когато плодовете омакнат, се добавя захарта. Разбърква се и остава на котлона още 1-2 минути. Ошавът се консумира на следващия ден вече охладен. 

  • Виктория Георгиева е вегетарианка и предлага различно празнично ястие
  • Рецептата на Нели Хаджийска за цяло печено прасенце
  • Алекс Кръстева: На Коледа получих предложение за брак от съпруга ми
  • Мила Роберт: "Коледен дух" нямам от дете, стоя със своя си дух по всяко време на годината
  • Ясни са победителите в конкурса "Магията на украсата"
  • "Златната" Християна Тодорова с курабийките на баба и вълшебна Коледа
  • Биляна Гавазова: Прегръщайте семействата си повече и по-силно от всякога!
  • Елена Яръмова: Коледа е любимият ми празник - топлина, уют, обич и вълшебство с цялото семейство
  • Веси Бонева и Яви: Най-хубавата Коледа е тази, която предстои, защото сами творим съдбата си
  • Гласувай за най-добра коледна украса!