Черен чесън с шоколад е един от вкусовете, с който може да предизвикате рецепторите си тази есен. Ще се осмелите ли?
Шоколадовото дуо La Fēve - Дария Русанова и Павел Павлов са подготвили изключителни вкусови преживявания за небцето на феновете си. И ако сте достатъчно отворени за различни комбинации, смело опитайте и шоколадов бонбон с пушен бекон.
"Плътен, облагороден, обуздан и деликатен вкус" - така описват създателите бонбона с чесън. Той е черен и отвън, а формата му прилича на луксозен диамант. Когато се счупи шоколадовата обвивка, има мек пълнеж с интензивен вкус.
Свикнали сме да асоциираме този ароматен продукт с ястия от българската кухня като шкембе, таратор и кисело зеле. Това дори понякога му дава негативна конотация. Всъщност чесънът подсилва изключително много имунната система, а комбинацията му с шоколад може да подчертае вкуса по интересен начин.
Как да си направите шоколадови бонбони с дюлева ракия и шарена сол - вижте във видеото.
И това не е всичко.
Яна, Виктория, Петя и Ева - ученички от Карлово създадоха здравословни шоколадови бонбони с пълнеж от домашно сладко от рози и бадемов веган ганаш. Бонбоните "Kalimazing Chocolates" са без глутен, лактоза и захар. С тях те представиха страната ни на европейско състезание.
Шоколадови бонбони със синя слива също са нещо, което може да си направите дори сами у дома. Комбинацията от сушени сини сливи и черен шоколад е невероятно вкусна. Бонбоните, направени по този начин, са с хрупкав шоколад и мек пълнеж, сладички, но с леко горчива нотка.