Комбинацията от сушени сини сливи и черен шоколад е невероятно вкусна. Бонбоните, направени по този начин, са с хрупкав шоколад и мек пълнеж, сладички, но с леко горчива нотка. Също като любовта!


Пликче с шоколадови бонбони от тези е чудесен подарък на човека, когото обичате - без повод или за Свети Валентин. С тази рецепта поставяме началото на поредица от статии, посветени на празника на влюбените. 



 




Съставки

  • 3 ч.л. Сладко от рози
  • 30 г Смлени орехи
  • 150 г Сушени сини сливи
  • 50 г Черен шоколад

Начин на приготвяне

  • 1. Използвайте сушени сливи без костилка, като по възможност на етикета е отбелязано, че са сочни. Ако са твърде сухи, накиснете ги предварително в топла вода, за да омекнат. Така, след като се пасират, се получава хомогенен плодов мус. 
  • 2. Към смлените сливи се прибавят смлените орехи и всичко се обърква. Добавете и сладкото от рози. То се използва за слепване на сместа.

     

  • 3. Със сместа напълнете силиконови формички сърца и оставете да стегнат в хладилника за 2 часа. 
  • 4. Две-три блокчета от шоколада се настъргват на ситно, а останалите се начупват на малки парчета в метална купа. Парчетата се разтопяват на водна баня, като се следи водата да не завира, а температурата на шоколада да не стигне повече от 45 градуса. Стигне ли толкова, се сипва настърганият шоколад, за да охлади до 32 градуса. Това е един от методите за темпериране. Така шоколадът става хрупкав. 
  • 5. Плодовите сърца се изваждат от формата и се потапят едно по едно в шоколада. Оставят се да изсъхнат върху тава, застлана с хартия за печене. След като шоколадът се втвърди, излишното, което се е стекло по ръбчетата, се отстранява с остър нощ.

     

  • 6. Готовите шоколадови сърца се украсяват със сладкарски бои по различни начини.