Има хора сезони. Поглеждаш ги и знаеш, че е... Румяна Босева-Лулуто е кулинарен блогър, фотограф, пътешественик, майка, а има и професия, която включва оценки, рискове и много цифри. Лулуто е есен!

"Есента е моят любим сезон - топъл, уютен, шарен, красив. Това ми е най-семейният сезон. Повече дори от Коледа. Най-любимото ми нещо по това време са ябълковите пайове!"

Лулуто е гост в подкаста ни "Малки разговори". Гледайте цялото видео тук. Или ни слушайте в Спотифай.
НАЙ-МНОГО ОБИЧА ТИКВАТА ПЕЧЕНА, С ЧЕСЪН! 

И вие ли повдигнахте учудено вежда?! Но, да, да, прочетохте правилно - тиквата е с чесън. Лулуто признава, че обича да експериментира с вкусовете. И допълва "библиотеката" за небцето с бърза туршия с ферментирала ряпа, канелени кифлички, чесън в мед, сироп от касис и мечо грозде, хляб с квас и какво ли още не.

Разгледайте Галерията за още есенни вкусотии

А всичко с готвенето при нея започнало много отдавна. На 4 г. шокирала родителите си, като приготвила макароните вместо със сирене и захар, с доматен сос. Вкусотиите са много, но правилото е едно:

НЕ СЕ ЯДЕ ПРЕДИ ДА Е СНИМАНО!

"Обиколила съм всички битаци. Изкупила съм всички ретро вилички, лъжички, ножчета, чашки, панички... Гледам да ми е хубава светлината, когато снимам. Имам и специални дъски и покривки, за да е интересна повърхността. Тогава и кисело зеле да снимаш, изглежда като от Елисейския дворец". 

Снимка: Евгений Милов

Какви зеленчуци ферментира и коя е тайната на пяйовете - вижте във видеото.  

Още интересно видео съдържание гледайте на LADYZONETV