„Каня те на моето място – много е цветно, много е пъстро. Ако пуснем нещо, мога да ти потанцувам и ще усетиш!“

Срещата ни в "Малки разговори" този път наистина е изключително цветна, специална и мелодична. Тя е DARA и е една от най-колоритните изпълнителки на родната поп сцена. А виждали ли сте някой с по-oчарователна трапчинка? Да, и ние така си помислихме! 

Снимка: Евгений Милов

Истински огън! Такава е и докато говори в подкаста на Ladyzone.bg. Гледайте и в канала ни в YouTube.

DARA стартира професионалната си кариера с договор с най-голямата музикална компания в България – "Вирджиния Рекърдс", през 2016 г. и изгрява още с дебютния си трак „К‘во не чу“, който застава на първа позиция в официалната еърплей класация у нас. Две години по-късно печели наградата „БГ Изпълнителка“ на Годишните музикални награди. 

„Почти една бременност го пазих в тайна“ - ни издава DARA. За какво точно говори - слушайте целия разговор в профила ни в Spotify.

Най-новият проект на певицата носи името “Mr. Rover”.

По него работи с румънския продуцент Monoir, норвежката изпълнителка и автор Siv Marit Egseth и Валентина Никова от 4Magic.  

Преди премиерата на албума си Дара тренира стриктно два месеца - спорт всеки ден, танци, плюс ходене на фитнес. Точно това й помага да влезе в перфектна форма.

Но има и още, а DARA не крие тайната си... 

Спазвала е режим на хранене, който изключва консумацията на захар, тестени изделия, алкохол, газирани напитки. Всичко това в комбинация с 9 тренировки в седмицата. 

В момента поддържа добрата си форма с фастинг – вариант 16/8 (16 часа не се яде, след това 8 може да консумира).

Снимка: Евгений Милов

За пръв път DARA излиза на сцена, когато е едва на 6 годинки и изпълнява стихче. За косата й тогава се погрижила кварталната фризьорка Нуша, която й направила прическа с ролки и фризьорска каска.

"Нито съм танцувала, нито съм пяла, обаче много исках да се кача на сцената. "Аспарухово пее и танцува" - така се казва мястото, на което се изявих. Не помня дали съм спечелила нещо, но за мен беше важно да стъпя на сцената!"

Снимка: Евгений Милов

18 години по-късно, за косата й вече се грижат не един, а няколко човека.

"Аз съм от малкото български артисти, които могат да се радват, че фризьорите и гримьорите му не се мразят помежду си, защото по принцип се самоизяждат. При мен всички хора, с които работя, са много позитивни. За клипа на “Mr. Rover” работих с Гери Пащрапанска и с Георги Петкова за коса и грим" - издава за визията си изпълнителката. 

На кого е невероятно красивото синьо бюстие, с което е в клипа - тя издава във видеото. 

Вдъхновение за музикалните й проекти напоследък е... новият мъж до нея. 

"Изключително грижовен, много обичащ и много слънчев човек. Вдъхновява ме всеки ден да съм още по-добра - и за себе си, и за хората, но най-вече за музиката!" - откровена е DARA.

Колегите и приятелите й толкова го харесват, че всеки път, когато се появява без него, я питат къде е.

"Радвам се, че съм срещнала този човек и че имам това! По принцип не обичам да говоря за връзките си и не го правя" - споделя DARA, подчертавайки, че "Малки разговори" е специално място, щом все пак разкрива толкова за половинката си. 

Друго специално място, където се чувства особено добре, е село Лещен. 

"Харесвам си морето, харесвам Синеморец, Родопите... Но любимото ми място е Лещен - много красиво и с много пресни билки. Даже имам една баба от там, която ми праща големи колети с билки и чайове."

Успява да си открадне по 1-2 дни за почивка, но никак не бяга от работата, защото за нея музиката е най-голямата страст. 

Снимка: Евгений Милов

За поредна година DARA ще бъде и един от треньорите в „Гласът на България“. Категорична е, че ще търси участник, който е автентичен и интересен за слушане.

"Знам, че има такива тембъри в България и съм готова да ги търся. Какъвто и да е човекът, щом съм се обърнала, значи харесвам това, което носи!"

Индивидуалност - това ще търси в новите кандидати за музикална слава във формата. 

Ще го търси, защото самата тя го носи в себе си. Да, точно там - зад трапчинката и във всяка вибрация на автентичния й и красив глас!