Искрен Тончев-Искрата е ексклузивен гост на "Малки разговори". След известна пауза, изпълнителят за пръв път говори в уеб пространството за новата си песен "Черният път", защо обича да е сам и какво включва дългът на един мъж.

Отговорите чуйте в подкаста ни в Spotify:

Парчето "Черният път" има 2 сюжета - един в самата песен и друг - във видеоклипа.

И в двата случая обаче става дума за изкушението. Човек сам избира какво прави и какво мисли, а черният път не води до никъде - както казва текстът на парчето.

"Ако човек не се владее сам, ще стигне до никъде. Най-важно е човек да бъде максимално искрен към себе си. Но трябва да се контролираме от изкушенията", споделя философията си Искрата.

Каква музика слуша във фитнеса и защо понякога има нужда от тишина и тъмнина - вижте във видеото.

Абсолютно честен пред камерата, Искрата споделя, че родителите му били възмутени от видеоклипа. Обяснява им, че трябва да се вникне във вътрешния смисъл на твореца. А най-добре и като човек, и като творец го познават именно те.

"Те са с много сериозни християнски принципи и разглеждат по-консервативно света, в който аз живея. Но моята реалност е по-различна от тяхната. Аз ги предупредих! Те ме подкрепят, все пак сме семейство и се обичаме!" 

Текстовете на изпълнителя винаги са вдъхновени от събития, част от личния му живот, или този на близките му.

„Колкото и вълшебно и розово да звучи за твореца, че той върви по улицата, вижда красива жена и се вдъхновява, за да напише песен - това не е достатъчно“.

Затова споделя, че ключът към успеха е друг - дисциплината: „Практика и повторение до припадък. Дисциплината е част от моя дълг като мъж“. 

Снимка: Евгений Милов

 

През 2011 Искрата става шампион на България по бийтбокс.

Представя страната ни на Световно първенство през 2012 и 2015. Развива се като професионален артист и работи с много известни лица от сферата - Ангел и Мойсей, Павел и Венци. Великолепното му представяне в „България търси талант” преди 6 години, показва неоспоримите му таланти - в бийтбокса, пеенето и музицирането на различни инструменти.  Това го среща и с Графа, в чийто музикален лейбъл работи след това.

Снимка: Евгений Милов

Искрата е важна, защото тя е стартер, огънят пламва“.

Само искра обаче не е достатъчна, когато става дума за отношенията между мъж и жена: „След нея трябва нещо, което да поддържа огъня. Това е пламъкът. Искрата е само доброто начало“.

У жените харесва свръхчувствителността, интуицията и "едно от най-важните за човечеството задължения" – майчинството.

Защо се определя като меланхолик, какво е изпитал по време на флотация и страхува ли се Искрата от мрачните мисли - гледайте във видеото, за да разберете.

Снимка: Евгений Милов

Всички "Малки разговори" гледайте в You Tube каналът ни