„Apology” е горещата песен, която Дара Екимова и Искрен Тончев-Искрата предлагат на феновете си. В клипа се вижда лукс като в холивудски сценарий. Но изпълнителите на миналогодишния летен хит „Sagapao” са подписали декларация за конфиденциалност и не разкриват точно къде са правени снимките. Подробности обаче се знаят за ретро автомобила, който присъства във видеото. Той е Pontiac Firebirdот 1970 г., пристигнал у нас през 2015-та. Реставриран е в продължение на 4 години, а мощността му е 300 конски сили. Дара повдига още малко завесата около създаването песента и клипа. И понеже се пее за любов, известната дъщеря на пиарката Ива Екимова и Дими – вокал на група „Сленг”, споделя и личната си емоция, както и накъде ще поеме, след като догодина се дипломира.

Снимка: Валентин Даневски

„Идеята се появи още като започнахме с Искрата да работим по нова песен и все още не знаехме, че ще се казва „Apology”. На него се доверявам за създаването на музиката. Искрата поиска да участва в парчето, което много ме зарадва. Така дойде идеята да направим дует. Текста написахме двамата за няколко дни – не искахме той да е клише, а да има смисъл. Интересно е, че всеки може да тълкува изпятото, както пожелае, защото историята има няколко гледни точки. Едната, около, която се обединихме с Искрен е: „нараняваш ме, от това ме боли, но нямам нужда от твоето извинение!”. Други хора, когато чуха песента за първи път, приеха думите като: „нямам нужда от твоето извинение, защото се разделям с теб!” Прекрасно е, когато някой се вдъхновява от чутото и видяното и мисли върху сюжета”, разказва Дара историята за раждането и тълкуването на песента „Apology”.

Но със загадъчна усмивка певицата пояснява, че наистина мястото, където са правени снимките на клипа към парчето, е тайна. И не, че тя и Искрата не искат да разкрият, но не трябва. С благодарност говори за автора на видеото - Бойко Щонов, който направил концепцията за сюжета и  предварително изпратил снимки, за да си представят с Искрата какво точно ще се случва на снимачната площадка. Стилистът Гроздан Михайлов пък стои зад страхотните визии на Дара и дуетната й половинка. Тя определя начина, по който изглеждат във видеото, като малко старомоден, но същевременно много модерен и класен. И отдава прекрасния резултат от снимките на факта, че и двамата чудесно се сработили с всички – с режисьора Бойко Щонов, с оператора Калоян Игнатов, с целия екип.

Любопитен факт е, че „Apology” звучи и на английски, и на български език. Вкарването и на родна реч в песента, станало спонтанно.

Снимка: Валентин Даневски

Провокирам Дара относно личния й живот – дали не е гадже с Искрата, защото във видеото има такъв нюанс, а тя през смях признава, че са много добър дует и им се получава всичко добре, когато работят заедно. И съвсем сериозно заявява: „Аз наистина съм влюбена - имам приятел и съм много щастлива с него! Може да съм на 18 години, но възрастта не определя до каква степен си израстнал. Вярвам, че любовта е нещо много свято и красиво. Обичам безрезервно, или когато обичам, то е завинаги и е много силно. Нищо за мен не е по-важно от любовта! За да има любов между двама души и тя да се задържи във времето, трябва да има доверие, винаги истинност, искреност, подкрепа.”

Няма как разговор с Дара Екимова да не мине без споменаване на известния й баща Дими, който остави хубава музика, но за жалост, твърде млад напусна този свят. „Да оставим спомен след себе си, е смисълът на съществуването на един човек, независимо дали е артист или се занимава с нещо различно – казва тя. - Аз съм много горда и щастлива, че баща ми е оставил следа. Хората винаги ще го помнят, той винаги ще живее чрез музиката си!”.

Снимка: Валери Захов

Дара оборва твърдението на някои, че красивата й майка – пиарката Ива Екимова, я е провокирала да тръгне по стъпките на баща си. Тя сама, и то несъзнателно, е избрала точно тази посока – музиката: „Не съм си казвала, че ще се занимавам с музика, защото и татко го е правил. Така се случи, но вярвам, че това не е случайно, а е моя съдба! Мама винаги ме е подкрепяла в това, което най-много съм обичала да правя – да пея. Тя винаги е била до мен и е вярвала в мечтите ми, дори когато съм била отчаяна, защото е имало и такива моменти. Нахъсвала ме е и е работила много, за да постигна мечтите си. Ние сме един страхотен тандем с мама!”

Заедно със създаването на музика, Дара вече е шофьор. От раз е взела изпита по кормуване и чака да получи своя докумет за управление на МПС. Тази година тя завърши 11 клас, а догодина ще е абитуриентка. След това вероятно ще се впусне в дебрите на психологията. Такива са плановете й сега. Няма да учи музика, макар че винаги ще се занимава с това. Признава, че обича да разсъждава, да общува с хората и да им бъде полезна. Много приятели й казват, че е от малкото хора, с които могат да споделят истински неща – мотив, достоен, за да се потопи надълбоко в психологията.

Още БГ музика това лято: