Когато Ива Георгиева се явява в "Гласът на България" с песента "How Deep Is Your Love" успява да накара всички треньори да я пожелаят в отбора си. Заедно с ментора си Иван Лечев стигна до големия финал на шоуто. Тя беше избрана между 12-те четвъртфиналисти в "Гласът" и получи уникалната възможност да запише кавър със световноизвестната група "Clean Bandit" за проекта "Tuborg Open".

Днес тя е IVA и на 3 юли в YouTube канала си представи новата си авторска песен "Пясъчни замъци" (гледай видеото по-горе). Екслклузивно пред Ladyzone.bg певицата разказа за снимките около клипа, които са били в почти екстремни условия. 

IVA, кое е е мястото от клипа? Защо го избрахте?

Заснехме го в Дубай, малко след пика на пандемията, след като вече беше позволено да се излиза навън. Снимките са реализирани като спазвахме всички мерки за сигурност. Видеото беше планувано да бъде заснето в България на нашето Черноморие, но заради пандемията решихме да е в Дубай, за да не се проточва прекалено много излизането на песента. Искахме да успеем да зарадваме всички с това лятно парче в правилния период, затова в последния момент, според ситуацията по света решихме, че Дубай ще е мястото за снимки.


Решихме да покажем по-традиционната част на емирството и да запознаем зрителите с една различна част на Дубай, а именно историческата, със сгради и монументи, които имат значимост в историята му. Избрахме три локации за тази цел, които са уникални по рода си и много различни едно от друго:

Старият град на Дубай - едно място с много история и различен поглед над така модерния и актуален Дубай. Самата атмосфера там е друга, друго е усещането и настроението, съпоставено с космополитния и модерен Дубай.

Втората локация, избрана от нашия екип, беше пустинята, където заснехме кадри на естествено създадени кули, което всъщност прави връзка с песента, тъй като в нея се пее за "Пясъчни замъци". 

Третото място е голяма арена, в която се правят и много събития и събира голям брой зрители. Там всъщност беше и най-екстремната част, защото беше над 40 градуса и трябваше да ставаме много рано сутринта и да продължаваме със снимките вечер след залез слънце. Трябваше да ставаме в 4 ч. за да можем да заснемем кадри на приемлива температура, но съм доволна от крайния резултат. Получи се едно ефектно видео, което прави връзка с емоцията и настроението на песента. Надявам се всеки, който гледа видеото, да го усети.

Ще ни разкажеш ли повече за стайлинга.

За стайлинга се доверих на руска дизайнерка - Ерина Кузнецова, която живее и твори в Дубай. Изцяло водени бяхме от усещането на песента, което е лятно, романтично и много свежо. Решихме, че трябва да са визии със същото настроение - това ни беше основната цел, не толкова да се водим по най-актуалните тенденции в момента. По-скоро искахме да предадем усещането на песента, затова избрахме ефирни тоалети, които са подходящи за летния сезон.


От какво е вдъхновена песента?

Вдъхновена е от лятото и всички прекрасни моменти, идващи с този сезон, безсънните нощи, прекарани с приятели, морето, разбира се, и емоциите, които изпитваме около него. Можете да доловите лека нотка на носталгия, един вид като история за нашето забързано ежедневие, където всеки се вижда с толкова много хора и живее на скорост. Лирическата героиня не е срещнала сродната си душа и причината затова е и това ежедневие, в което всеки се е впуснал. Може би изпускаме нашата половинка, която нищо чудно да е на съседната маса - това е намигването в песента и идеята зад нея. Историята всъщност е за двама души, които са в големия град и жадуват да намерят своята половинка, но поради животът, който не спира, те все не успяват, едва ли не любовта винаги остава на заден план за тях.

Какви предизвикателства има заснемането на клип в Дубай?

Определено високата температура като цяло е доста голям фактор, притисна ни откъм време, и то много. Нямаше как да заснемем всички кадри в един ден, защото имахме два часа за снимки сутринта и два часа за снимки вечерта преди да се стъмни, през другото време няма как да се заснеме каквото и да било.

Кога можем да те видим на живо? 

Несигурността със ситуацията по света ме кара да изчакам още известно време преди да предприема полет до България, веднага щом нещата се нормализират и се чуствам спокойна, че по всяко време мога да се върна в Дубай, ще можем да се видим на живо в България. Аз го искам повече от всякога, но все още нищо не е сигурно, надявам се скоро всичко да е наред.

Ива Георгиева е родом от Варна, но от пет години живее и работи като певица в Дубай. Макар че не идва от музикално семейство, Ива от малка мечтае да бъде на сцена. Напуска Варна, за да учи поп и джаз музика в София, а след това продължава образованието си в Англия. 

 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!
 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!
 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!
 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!
 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!
 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!

Твоят резултат

Ако желаеш да участваш за награда, трябва да се регистрираш

 • Моля, попълни полето!
 • Моля, попълни полето!
 • Моля, попълни полето!
 • Моля, попълни полето!
Моля, съгласи се с общите условия на играта!
Моля, съгласи се с условията по GDPR.
Благодарим, че участва! Пожелаваме ти успех!