8 януари вечерта. Тъкмо бяхме приключили с всички коледно-новогодишни празници, включително Йордановден и Ивановден. Новините за коронавируса все още бяха нещо далечно и абстрактно, с адрес Китай, и сякаш нищо не можеше да се обърка. Точно тогава дойде голямата новина, че:

“След няколко месеца, прекарани в дискусии, решихме да се отделим от кралското семейство и да се стремим към финансова независимост, като ще продължаваме да оказваме пълна подкрепа на Нейно Величество кралицата“ – се казваше тогава в съобщението на херцозите на Съсекс, публикувано в "Инстаграм".

Всъщност това драматично решение на младото семейство не бе напълно изненадващо. Медиите на Острова дискутираха от известно време подобна възможност и в LadyZone вече бяхме писали по темата:

Голямата промяна в кралското семейство всъщност не застрашава по никакъв начин монархическата институция. Хари е шести поред в родовата линия за наследяване на трона. Преди него са баща му принц Чарлз, брат му принц Уилям, както и трите деца на Уилям – Джордж, Шарлот и Луи.

Може би затова медиите се насочиха към някои по-частни въпроси. Като например:

Както и:

След като първоначалните страсти около промените в Бъкингам се уталожиха, си припомнихме и други такива случаи от историята:

Преместването на Меган и Хари в Канада роди две нови думи: "Мегзит" и „меганмаркълствам“ – глагол, чиято дефиниция е: да цениш достатъчно себе си и психичното си здраве, за да излезеш и да оставиш място или ситуация, в която твоето автентично Аз не е приветствано или желано.

Разбира се, условното съперничество/сравнение между Меган Маркъл и Кейт Мидълтън продължи да съществува и мнозина се вълнуваха от въпроса:

В уреждането на битовите въпроси на знатното семейство се включи дори и Мадона, която в началото на февруари заяви в характерния си прям стил:

Месец след раздялата с двореца Хари и Меган направиха първата си съвместна публична изява. На частно събитие в Маями, САЩ, принцът заяви в емоционална реч:
„Не искам Меган и синът ни Арчи да минат през това, през което аз минах като дете“ – припомняйки за огромната травма от смъртта на майка му, принцеса Даяна.

На фона на тези събития Парис Хилтън направи поредното си „включване“, за да занимае света със собствената си персона.

Една друга егоцентрична личност в САЩ – Доналд Тръмп, също се „обади“.

По това време Тръмп не е знаел, че престоят му в Белия дом ще е едва 4 години, докато кралица Елизабет…

В края на март Меган Маркъл получи първата си работа…

… а 31 март 2020 г. ще остане в историята като…

В този ден двойката трябваше да се раздели и със своя "Инстаграм" профил.