8 януари вечерта. Тъкмо бяхме приключили с всички коледно-новогодишни празници, включително Йордановден и Ивановден. Новините за коронавируса все още бяха нещо далечно и абстрактно, с адрес Китай, и сякаш нищо не можеше да се обърка. Точно тогава дойде голямата новина, че:

“След няколко месеца, прекарани в дискусии, решихме да се отделим от кралското семейство и да се стремим към финансова независимост, като ще продължаваме да оказваме пълна подкрепа на Нейно Величество кралицата“ – се казваше тогава в съобщението на херцозите на Съсекс, публикувано в "Инстаграм".

Всъщност това драматично решение на младото семейство не бе напълно изненадващо. Медиите на Острова дискутираха от известно време подобна възможност и в LadyZone вече бяхме писали по темата:

Голямата промяна в кралското семейство всъщност не застрашава по никакъв начин монархическата институция. Хари е шести поред в родовата линия за наследяване на трона. Преди него са баща му принц Чарлз, брат му принц Уилям, както и трите деца на Уилям – Джордж, Шарлот и Луи.

Може би затова медиите се насочиха към някои по-частни въпроси. Като например:

Както и:

След като първоначалните страсти около промените в Бъкингам се уталожиха, си припомнихме и други такива случаи от историята:

Преместването на Меган и Хари в Канада роди две нови думи: "Мегзит" и „меганмаркълствам“ – глагол, чиято дефиниция е: да цениш достатъчно себе си и психичното си здраве, за да излезеш и да оставиш място или ситуация, в която твоето автентично Аз не е приветствано или желано.

Разбира се, условното съперничество/сравнение между Меган Маркъл и Кейт Мидълтън продължи да съществува и мнозина се вълнуваха от въпроса:

В уреждането на битовите въпроси на знатното семейство се включи дори и Мадона, която в началото на февруари заяви в характерния си прям стил: