Меган Маркъл се завръща на екрана – или поне гласът й. Първата работа, след като двамата със съпруга й принц Хари се отделиха от британското кралско семейство, е факт. Меган ще озвучава предстоящия документален филм на Disneynature - „Elephants“ („Слонове“), който ще се излъчи на 3 април по Disney +. Това обявиха в Туитър от Disneynature.

И Меган, и Хари имат отношение и история в подкрепа на величествените животни. Двамата пътуваха до африканската държава Ботсвана през 2017 година, за да помогнат на д-р Майк Чейс от организацията Elephants Without Borders, приближавайки се максимално до огромните бозайници.

Предполага се, че работата, която Меган получи за Disney, е договорена от Хари миналото лято, когато кралската двойка присъства на премиерата на римейка на „Цар Лъв“. На събитието, което се проведе през юли, херцогът на Съсекс проведе кратък разговор с бившия изпълнителен директор на Disney Боб Айгер.

„Знаете, че тя озвучава филми“, се чува реплика, която Хари отправя към Боб Айгер в заснето видео по време на събитието.

Каналът Disneynature на Walt Disney Studios създава документални филми за природата, които често се озвучават от известни личности като Мерил Стрийп и Морган Фрийман. Двамата са озвучили филми благотворително за проекти приходите, от които са отишли в полза на организации за опазване на дивата природа.

Снимка: Getty Images

Много от работата и усилията на Хари са съсредоточени в опазването на природата и животните в Африка. Той посещава континента откакто е тийнейджър и се е посветил на множество каузи там. Очевидно Меган също се е влюбила в континента, защото двамата заминаха на пътешествие там, само седмици след първата си среща.

След годежа на двойката през ноември 2017 г., Хари си припомни романтичните няколко дни, които двамата прекарват заедно в африканската пустиня с думите:

Успях да я убедя да дойде с мен в Ботсвана. Лагерувахме под звездите. Тя дойде и се присъедини към мен за пет дни там, което беше фантастично. Тогава наистина бяхме сами, което беше от решаващо значение за мен, за да се опознаем.“