Принц Хари и Меган Маркъл са на последното си официално посещение във Великобритания като членове на кралската фамилия. Двамата присъстваха на службата, която традиционно събира цялото семейство в Уестминстърското абатство за Деня на общността.

В абатството първи пристигнаха Меган и Хари, последвани от Уилям и Кейт, както и от кралица Елизабет Втора. Тази година ръкуването, което е традиционно за службата, не е част от протокола заради мерките, които се вземат предвид разрастващия се в цяла Европа коронаворус.

Снимка: Getty ImagesОчаквано всички погледи бяха отправени към Меган Маркъл, която си взе довиждане с кралския живот и амнгажименти в стилна рокля на Emilia Wickstead. Медиите на Острова побързаха да търсят символика в облеклото на бившата актриса. Анализаторът на цветове Габриела Уинтърс заявява за HELLO!, че „в цветовата психология зеленото е не само цветът на перфектния баланс, но и на производителността и плодотворността. Човек, носещ зелено, създава впечатление за спокойствие, рационалност и стабилност.“

Аксесоарите, с които Меган изуми в Уестминстърското абатство, също не са за подценяване, защото с тях херцогинята завърши перфектната си визия – обувки в телесен цвят Aquazzura, чанта на уругвайския дизайнер Gabriela Hearst, шапка William Chambers и деликатни диамантени обеци Birks.

Снимка: Getty Images

Освен за стилното появяване на Хари и Меган всички говорят и за опънатите отношения между двойката и принц Уилям и Кейт Мидълтън, Докато последните двама се настаняваха на местата си, Меган и Хари им помахаха леко и се усмихнаха. Единствено Уилям поздрави, докато Кейт едва се обръща към брата и жената на съпруга си. Това е първият официален ангажимент, на който присъстват двете кралски двойки заедно от ноември 2019 насам.

Службата по случай Деня на общността е последният официален ангажимент на принц Уилям и Меган Маркъл като част от кралското семейство. На 31 март те ще се откажат и от кралските си титли.