Ветеранът от Афганистан Дани Холанд предложи брак на своята приятелка пред погледа на Меган Маркъл и принц Хари.

Дани е с влошено ментално здраве, след като кола бомба се взривява близо до него по време на мисията му в Афганистан. Екзотичното предложение Дани направи веднага след като получи награда от Endeavour Fund Awards. В края на благодарствената си реч той покани своята приятелка на сцената, коленичи и й предложи брак.

Цялата зала избухна в аплодисменти. Херцозите на Съсекс също изпаднаха във възторг. Меган видимо бе трогната и се усмихна широко, като сложи ръката си върху коляното на Хари.

Връчването на наградите на Endeavour Fund Awards в Лондон бе първата обществена изява на Меган и Хари при завръщането им във Великобритания за последната им серия от ангажименти като кралски особи. От 31 март те вече няма да изпълняват тази роля.

Меган и Хари са в журито, определящо наградите на Endeavour Fund Awards, за трета поредна година.

Наградите се връчват на мъже и жени, които са се възстановили от тежки премеждия.

Светските репортери отбелязват и впечатляващия стайлинг на Меган, която бе с рокля на Victoria Beckham и черни обувки на Manolo Blahnik.

Снимка: Getty Images

Всички медии са в очакване на понеделника, когато ще бъде кулминацията на последния тур от ангажименти за Меган и Хари. Те ще се присъединят към кралица Елизабет, принц Чарлз, принц Уилям и Кейт Мидълтън за отбелязването на Деня на Общността на нациите (Commonwealth Day) в Лондон.

Емоционалната реакция на Меган, когато ветеранът от Афганистан Дани Холанд предложи брак на приятелката си
Снимка: Getty Images