Решението на принц Хари и Меган Маркъл да напуснат кралската фамилия е свързано и със съкращаването на 15 души, които досега са работели за тях, съобщава The Daily Mail.

Сред тях са личният секретар на семейството Фиона Макуилъм и отговарящите за връзките с медиите Сара Латъм и Марни Гафни.

Според The Daily Mail някои от 15-те служители може да бъдат назначени отново на работа към кралската фамилия, но на други позиции.

В момента Меган и Хари живеят с 9-месечния си син Арчи в Британска Колумбия, Канада, като все още не е ясно дали това ще бъде основният им адрес в Северна Америка.

Според източници на списание People те оглеждат къщи в Лос Анджелис и вероятно ще живеят и там.

По-рано тази седмица Меган и Хари посетиха Станфордския университет в Калифорния във връзка със създаването на нова благотворителна фондация.

Младото семейство обяви на 8 януари в Instagram, че напуска кралската фамилия и ще работи за своята финансова независимост. „Планираме да разпределяме времето си между Великобритания и Северна Америка“ – написаха тогава Меган и Хари.

The Daily Mail коментира, че съкращаването на целия екип от 15 души е сигурен знак, че Меган и Хари нямат намерение повече да живеят във Великобритания.

Според техни близки приятели, в Канада те се наслаждават на спокойния живот на остров Ванкувър, правят дълги разходки, занимават се с йога, а Меган с удоволствие готви.

Изненадани ли сте, че Меган и Хари имат толкова голям екип служители?