Оттеглянето на принц Хари и Меган Маркъл от кралското семейство породи много въпроси. За най-важните вече писахме, но списание People анализира една тема, която би заинтригувала всяка жена: Ще запази ли Меган луксозния си кралски гардероб и разкошната сватбена рокля от Givenchy? И още: кой ще финансира бъдещите й модни покупки?

Започваме със сватбената рокля. През октомври 2018 г. тя бе част от изложба в замъка Уиндзор, посветена на сватбата на Меган и Хари. Тогава медиите попитаха кураторката на изложбата къде ще се съхранява роклята, а отговорът бе: „Това зависи изцяло от Меган Маркъл. Роклята си е нейна.“

А какво ще се случи с останалата част от гардероба на Меган, състоящ се от луксозни тоалети на Givenchy, Stella McCartney, Erdem и Oscar de la Renta. Според запознати, Маркъл може да запази всички дрехи, които са били купени за публични кралски ангажименти.

По-труден е въпросът кой ще спонсорира новите й покупки, след като младото семейство изрази желание да търси финансова независимост. Досега гардеробът на бившата американска актриса, както и този на Кейт Мидълтън, се попълваше от бюджета на принц Чарлз, бащата на Хари.

Само един пример. За официалните годежни снимки през декември 2017 г. Меган избра да носи рокля от черен тюл на луксозния бранд Ralph & Russo, предпочитан от звезди като Бионсе и Анджелина Джоли. Твърди се, че целият тоалет на Меган тогава е струвал 75 000 долара.

През последните месеци Маркъл започна да носи по-скромни лейбъли, но въпреки това през 2019 г. нейният гардероб е попълнен със 169 дрехи на обща стойност 124 000 долара. Доста висока летва, ако американката реши да се върне към „нормален“ начин на живот.

Колко е месечният ви бюджет за нови дрехи/обувки?