В понеделник Меган Маркъл и принц Хари се сбогуваха със своите 11,3 милиона последователи в Инстаграм профила си Sussex Royal, създаден преди точно една година – 2 април 2019 г.

От 1 април те се разделиха със статута си на висши членове на британската кралска фамилия и вече няма да използват титлата „кралско височество“.

Докато чакаме да обявят кой е новият им профил в социалните мрежи, нека си припомним 10-те най-вълнуващи поста в Sussex Royal.

Арчи и двете му баби
За първи път в британската кралска фамилия се роди дете, на което едната му баба е чернокожа. Майката на Меган – Дория Рагланд, е социален работник и инструктор по йога в Лос Анджелис.

Момче е!
С този пост бе възвестено раждането на първото дете на Меган и Хари. Малко преди това двойката обяви, че Меган няма да излиза пред болницата, за да покаже бебето на света, както направи Кейт Мидълтън с трите си деца.

Първата публична изява на Арчи
Родителите показаха детето си пред медиите в замъка Уиндзор, където бе и тяхната сватба. Меган, облечена с бяла дреха на лондонската дизайнерка Grace Wales Bonner, сподели, че детето е много спокойно. „Не знам откъде е взел това качество“ – пошегува се Хари.

Кръщението на Арчи
Роденият на 6 май 2019 г. Арчи бе кръстен на 6 юли в параклиса на замъка Уиндзор в присъствието на 25 души от кралската фамилия и най-близките приятели на Меган и Хари. Кейт Мидълтън блести на кадъра с розова дреха на Stella McCartney. На снимката са и двете сестри на принцеса Даяна.

Първи Ден на бащата за Хари
Емоционалният кадър е направен 5 седмици след раждането на Арчи.

Първи Ден на майката за Меган
Във Великобритания Денят на майката е на 22 март, но в САЩ се отбелязва през втората неделя от май, така че Арчи се роди тъкмо навреме. Красивата снимка почита и принцеса Даяна, защото е на фона на любимите й незабравки.

Първата годишнина от сватбата
Чудесни снимки от кралската сватба през май 2018 г.

Принц Хари съобщава, че е станал баща
Припомнете си момента, в който Хари с широка усмивка съобщава, че рано сутринта в понеделник е станал баща.

Арчи и архиепископ Дезмънд Туту
Паметен момент от визитата на младото семейство в Южна Африка. Дезмънд Туту е първият чернокож епископ в ЮАР и лауреат на Нобелова награда за мир (1984).

Сбогуването
Създаването на Инстаграм профила SussexRoyal през април 2019 г. бе една от първите стъпки по отделянето на Меган и Хари в благотворителна организация, различна от тази на Уилям и Кейт Мидълтън.

От 1 април 2020 г. те вече няма да ползват профила си, който обаче ще остане онлайн в „обозримото бъдеще“.

В последния си пост Меган и Хари написаха: „Вече няма да ни виждате тук, но работата продължава. Бяхте страхотни! Скоро отново ще влезем в контакт, а дотогава – грижете се за себе си и за най-близките си“.