Принц Хари и Меган Маркъл направиха още една голяма стъпка към своята самостоятелност – купиха своята първа обща къща. Имението се намира в живописното градче Санта Барбара, което е разположено на брега на Тихия океан, на 140 километра северозападно от Лос Анджелис. Официален представител на кралската двойка е потвърдил новината пред медии на запад, допълвайки, че семейството заедно със сина си Арчи се е преместило в имота още през юли месец.

„Те са се настанили в тихо уединение и се надяват това да бъде уважавано от техните съседи“, е заявил техният представител.

Това е още един знак, че Хари и Меган са готови да устроят живота си в САЩ и да загърбят миналото си като част от британското кралско семейство. Двойката прави това най-вече заради едногодишния си син Арчи, за който се надява да осигури нормално детство.

Снимка: Getty Images

Феновете на херцозите на Съсекс не трябва да се притесняват за тях, защото Санта Барбара е едно от най-скъпите и добре устроени градчета в региона на Калифорния. Доказателство за това са и известните съседи на двойката – там живеят Опра Уинфри, Том Круз и Елън де Дженерис.

По-рано тази година, след като стана ясно, че семейството се отказва от кралския живот във Великобритания, тримата се преместиха първо в Канада, а след това и в Лос Анджелис, където живяха в дома на Тайлър Пери, докато успеят да си намерят свой дом.

Първият общ дом на Хари и Меган, който естествено те не си бяха купили сами, беше Фрогмор Котидж – исторически имот, част от земите на Уиндзор. Двамата заживяха там след сватбата, а през януари тази година стана ясно, че той ще остане техният дом във Великобритания, като ще върнат всичките 2.4 милиона паунда на данъкоплатците, които отидоха за ремонта на имението.

Снимка: Getty Images