Меган Маркъл и принц Хари заведоха дело срещи фотографи, след като използвали дронове, за да заснемат сина им Арчи.

Според британския „Мирър“ жалбата е подадена в четвъртък до Върховния съд на окръг Лос Анджелис. В нея се твърди, че фотографите направили снимки на 14-месечния кралски наследник в дома на семейството в Бевърли Хилс с дронове, които кръжали над имението.

Делото за нарушаване на личното пространство е заведено срещу неназовани лица и препраща към законодателството на щата Калифорния, според което фотографирането или заснемането на някого в дома му е незаконно.

„Херцогът и херцогинята на Съсекс завеждат това дело, за да защитят правото на малкия си син на неприкосновеност на личния му живот в дома им, да разкрият и спрат тези, които искат да се възползват от тези незаконни действия“, казва в изявление адвокатът на херцога и херцогинята от Съсекс.

Снимка: Getty Images

Двойката не търси специално отношение, а само иска да защити правото си на личен живот в дома си, което е гарантирано от законите на Калифорния, се казва още в документите по делото. В тях се твърди още, че Хари и Меган са предприели крупни мерки за сигурност в имението си, включителнои издигането на огромна ограда около имота, която да ги предпазва от фотообективи. Но тя не може да ги защити от дроновете, които летят „само на 10 метра над къщата често дори и по три пъти на ден.“

В делото, заведено от известния като адвокат на знаменитостите Майкъл Къмп, се казва, че някои медии дори са кръжали с хеликоптери над дома на кралската двойка, а фотографите са изрязали дупки в оградата, за да направят снимки.

А фотографът, който се опитва да продаде снимки на сина им, твърди, че са били заснети на публично място в Малибу. Но според известната двойка те никога не са ходили на публично място със сина си, след като по-рано през тази година се преместиха от Канада в Ел Ей.

Снимка: Getty Images