Сватбеният ден на принцеса Беатрис беше изпълнен с любвеобилна почит към нейната баба - кралица Елизабет Втора.

Като подхожда за сватбената церемония, която се проведе в петък в параклиса Ол Сейтс в Уиндзор, не само булчинската рокля в цвят слонова кост на Беатрис, но и блестящата диамантена диадема, са й били дадени от нейната баба.

Елизабет Втора беше една от около 20-те близки приятели и членове на кралското семейство, които присъстваха на сватбата на Беатрис с Едоардо Мапели Моци.

От снимки на големия ден виждаме 31-годишната Беатрис облечена във винтидж рокля от Норман Хартнел - същият дизайнер, изработил сватбената рокля на кралица Елизабет от епохата на Втората световна война - както и диамантената тиара на кралицата Мери, която тя носи през 1947 г., когато минава под венчилото със съпруга си принц Филип.

"Кралицата пазеше тази грандиозна тиара специално за Беатрис. Тя винаги е била запазена за нея, тъй като двете са изключително близки", казва източник на списание "Пийпъл" за историческата тиара, наричайки я "може би най-сантименталното нещо, което кралицата е давала досега."

Церемонията, на която също присъстваха родителите на Беатрис, Сара Фъргюсън и принц Андрю, първоначално беше насрочена за 29 май. Въпреки това, поради продължаващата пандемия от коронавирус, двойката трябваше да отложи плановете.