.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

3 причини защо ваканцията е полезна

Евгений Милов | преди 1 година
почивка
Снимка: iStock
Ето защо трябва да си взимате повече почивка от работа

Не само, че действа релаксиращо, но ваканцията повишава продуктивността и креативността.

Разбира се, че няма нищо лошо в старанието да работим по-добре и да посвещаваме повече време на работата, която обичаме - но по-добри резултати постигат хората, които почиват по-често.

Само в САЩ всяка година бизнесът губи 224 млрд. долара от неизползвани отпуски, а следващите причини ще ви мотивират да си взимате по-често ваканция:

почивка
Снимка: iStock

1. Действа релаксиращо

Ваканциите могат да бъдат толкова релаксиращи за психиката, колкото и медитацията, според американски специалисти от Калифорнийския университет в Сан Франциско.

почивка
Снимка: iStock

2. Повишава продуктивността

Ваканциите ни правят по-продуктивни и ни помагат да се възстановим от стреса. Всъщност, колкото повече почивни дни си взимаме, толкова по-продуктивни, издръжливи и по-малко стресирани сме на работното място, според германски учени от университета в Манхайм.

почивка
Снимка: iStock

3. Стимулира креативността

Почивките се отразяват положително върху творческите способности, като откъсването от работата и електронните джаджи сред природата може да повиши с 50% креативността ни само за 4 дни според учени от университета в Юта. 

Вижте повече полезни съвети и информация за позитивите от ваканцията в списание "Greater Good Magazine".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?