Големият син на Петя Дикова и Илиян Любомиров навърши 5 години.

„Днес този добър и засмян човек Александър става на 5 години. Заедно с брат му са център не само в кадъра, но и в дните ни. Мога да го/ги прегръщам с часове.

Двамата ме научиха как да бъда майка и бандитка, алигатор и акробатка, експерт по монстър тръкове, багери и бананов хляб, направиха ме хладнокръвна към кръв и рани и безсилна пред кал и камъни“ – сподели Петя, която предостави специално за LadyZone.bg няколко кадъра от празничния ден.

„Любимата ми част от деня? Дъхчето им сутрин. Прегръдките следобед. Смеха в банята. Песните в колата. Когато Сашето ме пита как е минал денят ми, и като ми разкажат какво са правили с “госпожителите” в градината, се превръщам в разтопен звероукротител.

Снимка: Личен архив

Или когато Саши иска да ме зарадва, и вместо “готино” умело и триумфално казва “великолепно”, целува ме и прошепва: “Ти си моята и на Илиян майката”. Денят, в който станах майка – моята най-голяма победа, която празнувам днес“ – обобщава развълнуваната Петя.

Сашко с голямата торта в детската градина
Снимка: Личен архив

Нейната половинка, поетът Илиян Любомиров, също сподели емоциите си в празничния ден.

Малкият Илиян е на 3 години
Снимка: Личен архив

„Преди 5 години по това време не знаех къде се намирам. Точно бях станал баща и тепърва ми предстоеше животът ми да започне. Нямах идея колко пъти няма да спя и колко това няма да има значение, когато той заспи върху мен. И за хиляди въпроси не бях подготвен, но благодарение на него сега и аз знам повече. За космоса, крановете и рециклирането. За алпаките и за мечтаенето.

Сашето, този добър човек, вече повече момче, с див нрав, справедлив, честен и горд, изправен и безстрашен, любопитен и чувствителен, ми подари това да разбера кой съм. Аз съм татко. Благодарен съм на моето момиче и на Господ за тези бързи 5 години. Дано да имаме още много такива“ – пише Илиян Любомиров с талантливото си перо.

В началото на април той отново написа текст във възхвала на родителството. „След 5 години не помниш нито безсънията, нито разболяванията, нито жонглирането между 100 задачи“ – сподели Илиян, а целия текст можете да видите тук.