Сълзи от емоционални, лични истории, красива музика, участник, влюбен в DARA, Иван Лечев, който наруши правила, синът на Галена - това е само малка част от звездното начало на “Гласът на България“. 

Девети сезон на музикалното шоу започна впечатляващо! Изненадващи гласове, вълнуващи съдби, неочаквани обрати и нарушени правила развълнуваха зрителите на обичаното музикално шоу още в първия му епизод.

Силно и емоционално начало на сезона дадоха изпълненията на всеки от четиримата звездни треньори в шоуто – Галена, DARA, Любо Киров и Иван Лечев. Изборът на Мастър Лечев да изсвири точно „На път“ на ФСБ съвсем не беше случаен. С него той пожела символично „на добър час“ на новия сезон на музикалното шоу.

Всеки от останалите треньори представи един от своите най-големи хитове. Минути преди новите гласове да завладеят сцената на „Гласът на България“ тя беше огласена от внушителната „Усеща се сила“ на Любо Киров, супер популярната и наелектризиращата “Thunder” на DARA и мега хитът на Галена – “Сърце“.

След тези изключителни първи минути на сезона, треньорите заеха своите места с гръб към сцената, за да се впуснат в търсенето на новия „Глас на България“.

Първият участник, който изпълни песен в новият сезон на „Гласът на България“, беше 34-годишният Борис Лапшов, който накара всички треньори да се обърнат след смайващото му изпълнение.

„Защо не сме чували този глас досега“, попита го Галена. „Ами защото го пазех в тайна“, отговори й той. „Ти направи нещо нечувано досега, ние не сме чували досега такъв глас на сцената на „Гласът на България“, каза още Галена. Борис Лапшов обаче избра да продължи в отбора на Любо.

Изключителен участник, влюбен в DARA, се яви на сцената на „Гласът на България“ и изля емоциите си с песен, без да откъсва очи от нея. 

Дан Розин от Израел, буквално не свали погледа си от Дара по време на своето изпъленение - песента "You Are So Beautiful".

 

"Хората в България наистина са много забавни, но ще стане още по-забавно, ако спечелиш "Гласът на България", каза му Любо.

 

"Смятам, че ще имаш много фенки в България. Аз съм първата ти фенка й те каня да дойдеш в моя отбор", каза му DARA.

Така Дан Розин се присъедини към отбора на DARA, като й подари колие в формата на око, за да я предпазва.

"Не очаквах да ме гледа като малка сладка хапка, но така се случиха нещата", коментира DARA.

Още в началото на новия сезон, за първи път в историята на „Гласът на България“, зрителите станаха свидетели на безпрецедентно нарушаване на правилата на предаването. Какво предизвика този неочакван ход от страна на най-опитния сред треньорите – Иван Лечев?

"Аз мисля, че не можем да изпуснем такъв глас като теб, моето момче! Дойдох специално за теб, идваш в моя отбор - нямаш избор", каза Лечев в бекстейджа на 38-годишния Ангел Добрев, който е от град Камено.

"Не може да оставим такъв човек извън "Гласът на България". Този човек пее с цялото си сърце. Той ме хвана за гърлото", категоричен беше Мастъра.

"Най-щастливият миг е живота ми беше, като видях Лечев. Ще дам всичко от себе си, за да не съжалява за това, което направи за мен"

Сериозна подкрепа от семейството си в залата получи Галена, която ще сбъдне мечтата на малкия си син да седне поне за малко на треньорския стол.

Какво още се случи в първия епизод от новия сезон на “Гласът на България” – гледайте във видеото най-горе!