Само преди шест години на българския пазар се появи едно красиво издание, което успя да приюти родните история, паметници и природни чудеса в 1000 страници и се превърна в предпочитан източник на информация за България.

А на 30 ноември 2020 г. впечатляващата "1000 страници България" се появява отново в допълнено и преработено издание, в което нейните създатели – журналистите и фотографи Румяна Николова и Николай Генов – влагат  дълбоката си любов към родината ни и споделят своите преживявания по време на многобройните си пътувания из страната.

В тази необичайна книга ще откриете безброй идеи за разходки из родината, информация за интересни природни забележителности, културно-исторически места, резервати, реки, планини, както и за личности, истории и богатства, будещи и до днес възхищението на чужденци и нашенци.

Двамата повеждат читателя към "най-идиличната част на Стара планина", "по стъпките на най-старата цивилизация",  към "балнеоложките бисери в Родопите", "града на стоте войводи" и други. Припомнят примера на родните дарители Евлоги и Христо Георгиеви, създателя на Априловската гимназия, както и на далеч не толкова известни благодетели като Хаджи Ненчо Палавеев… 

Майсторските фотографии, поместени в луксозното издание, носител на приза  "Златен лъв" за издателски проект с най-голяма обществена значимост от Асоциация "Българска книга" и журналистическото жури, допълват и надграждат информативните и изчерпателни истории на двамата автори.

Не просто енциклопедия или пътепис, "1000 страници България" от Румяна Николова и Николай Генов е пъстър и многолик портрет на родината такава, каквато понякога забравяме да видим и е най-изчерпателното издание, посветено на родните история, традиции и бит.

Прочетете откъс от „1000 страници България" от Румяна Николова и Николай Генов, която излиза от издателство "Сиела". >>>