Музикалната звезда Емели Санде идва за първия си концерт в България! Това ще се случи на 10 юли 2024 г. в столичната зала 1 на НДК, а организатор на събитието е „Жокер медиа”. Припомняме, че през септември 2022 г. Санде се сгоди за приятелката си - българката Йоана Каремова, която е класическата пианистка.

Емели Санде е една от най-влиятелните певици и авторки на песни в днешно време - с кариера, обхващаща повече от десетилетие, шотландската изпълнителка е издала пет студийни албума и е удостоена с множество награди за работата си, включително няколко статуетки БРИТ.

Музиката на Санде се характеризира с мощни вокали, емоционални текстове и прочувствени мелодии, като получава одобрението на критиката и публиката в цял свят. 

През годините Емели Санде е творила редом с редица музикални звезди, сред които Риана, Алиша Кийс, Шерил Коул и Тайни Темпа. 

На 26 години Емели Санде подобрява рекорда на "Бийтълс" за най-много поредни седмици в Топ 10 на британската класация за албуми. Нейният дебютен албум "Our Version Of Events" е в класацията 63 седмици.

Снимка: Getty Images

Дотогава най-дълго време в Топ 10 е бил албумът "Please Please Me" на "Бийтълс" – 62 седмици през 1964 г. Най-новият албум на Санде излезе през 2023 г., като се казва "How Were We to Know".

Нека чуем 10-те най-добри песни на Емели Санде за всички времена - от прочувствени балади до вдъхновяващи поп парчета. Тези парчета представят най-доброто от творчеството на певицата, демонстрирайки нейния талант - като авторка на песни и вокалистка.

Снимка: Getty Images

Независимо дали сте дългогодишни фенове на певицата или току-що научавате за нея - присъединете се към нас, за да изследваме най-доброто от творчеството на емблематичната изпълнителка.

1. Next To Me

2. Read All About It, Pt. III

3. Clown

4. Beneath Your Beautiful (with Labrinth)

5. Heaven

6. My Kind of Love

7. Hurts

8. Breathing Underwater

9. River

10. Sparrow