.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Пролетните цветя в Рила (ГАЛЕРИЯ)

Васил Богданов | преди 26 седмици
Снимка: Васил Богданов
Красоти от района на Рилските езера

На Гергьовден оставих жената и детето да спят в хижа Малка юрта (намира се в двора на х. Пионерска) и тръгнах към езерата. Игнорирах лифта и за час и десет минути стегнато ходене се качих до хижа Рилски езера (2135 м н.в.), където изпих набързо един чай. Времето бе облачно, но топло – бях по къс ръкав. Точно този следобед мълниите и дъждът си бяха харесали Витоша, така че продължих разходката, като се облякох добре, защото нагоре духаше леден вятър. Над хижата все още има доста сняг и на моменти обстановката наподобява късен февруари. Слънцето се появяваше от време на време, колкото да направя малко снимки.

Стигнах до онази поляна, където през лятото дъновистите се подреждат в концентрични кръгове, за да играят паневритмия. Цялата в сняг и с едно българско знаме, окачено на зимната маркировка. Щракнах една панорама с телефона и обратно.

По трасето срещнах предимно чужденци, явно дошли да видят емблематичните езера. Сред малкото българи имаше и едни профита, които бяха спали на палатки до водопад Скакавица.

Останалото е в снимките, част от които са направени в района на хижа Малка юрта.

Освежаващо видео от 2000 м надморска височинаЯзовир Белмекен в Рила предлага телепортация в друг сезон

 

Ключови думи:Рила, Рилски Езера
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите