В търсене на натурални методи за подмладяване и грижа за кожата, нямаше как да останем безразлични към един от най-големите вайръл трендове в социалните мрежи, а именно „естествения ботокс“.

Маската от ленено семе в момента е един от най-новите хитове в ТикТок, наречена „ботокс в купа“ или „естествения ботокс“. Тази нова тенденция сред инфлуенсърите по цял свят обещава гладка и стегната кожа без нуждата от скъпи инжекции. За няколко месеца видеата в ТикТок са събрали над 30,1 милиона гледания.

Продължете да четете, за да разберете дали наистина маската от ленено семе е заместител на ботокса и вижте рецепта как да си я приготвите и вие у дома.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МАСКАТА ОТ ЛЕНЕНО СЕМЕ?

Инфлуенсърите от цял свят експериментират с „ботокса с ленено семе“, като споделят своите рецепти и резултати.

Една от най-популярните инфлуенсъри, Дреа Хеспен, описва текстурата на маската като „лепкава като яйчен белтък“, но след като изсъхне, кожата се усеща стегната и изгладена.

@victoria__benitez God i love this mask #flaxseedgel #flaxseed #health #natural #skincare ♬ original sound - victoria__benitez

">

 

Джена, друга популярна инфлуенсърка, показва как да приготвим маската, като варим две супени лъжици ленено семе в две чаши вода, докато се образува гъст гел.

РЕАЛЕН ЛИ Е „БОТОКСЪТ В КУПА“?
Ботоксът е невротоксин, който се инжектира в бръчките и е подкрепен от солидни клинични изследвания, отбелязва д-р Софи Шотър, дерматолог.

Снимка: iStock

Маската от ленено семе може да даде временно стягане на кожата, но не може да се сравнява с ефекта на ботокса, казва още тя.

Все пак, лененото семе съдържа много полезни за кожата вещества, като омега-3 мастни киселини, антиоксиданти и витамини, които подпомагат естественото стягане на кожата и насърчават производството на колаген.

ДОМАШНА РЕЦЕПТА ЗА ГЕЛ ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ С ЛЕНЕНО СЕМЕ