Всяка дама притежава поне една мицеларна вода вкъщи, нали? Тя е необходима за почистването на грима от лицето или като допълнителна част от ежедневната грижа за кожата.

Снимка: iStock

Мицеларната вода обаче може не само да премахне упорития грим, но и да се превърне в незаменим помощник в почистването вкъщи.

Снимка: iStock

Почистващата вода се справя също толкова ефективно с много домакински задачи, което прави процеса на почистване много по-лесен. Ето няколко полезни начина за използване на този продукт, за които може би не сте се сещали досега:

Какво представлява мицеларната вода?

Снимка: iStock

Този продукт съдържа мицели – повърхностно активни вещества. Те са много малки частици, които деликатно отстраняват замърсяванията и мазнините от повърхността – от епидермиса.

Външно мицеларният продукт прилича на обикновена вода. Предлагат се опции с ненатрапчив аромат, както и изляло без мирис. Освен това при разклащане може да се образува лека пяна на повърхността.

Как да използвате мицеларната вода?

1. Бели маратонки

Водата придава на белите маратонки представителен вид. Светлите и особено белите обувки не се поддържат чисти толкова лесно. Мицеларната вода ще опрости този процес. Изчеткайте обувките си на сухо, за да отстраните излишната мръсотия. Напоете памучен тампон с мицеларен почистващ препарат и избършете. Повторете, ако е необходимо и оставете докато изсъхне напълно. Вече не е необходимо да избелвате маратонките си с паста за зъби и активно да търкате с четка

2. Предмети от кожа и набук

Мицеларната вода е идеална за обувки, чанти, раници и ръкавици, изработени от тези материали. Памучният тампон ефективно почиства зоните, в които са се натрупали мазнини. Благодарение на деликатния състав на водата, върху материала на продукта не остават драскотини, които четки или твърдите гъби оставят. Няма да и увреждане на цвета. Методът е особено ефективен за продукти от кожа и набук, където има много шевове, декоративни шевове и ивици.

3. Остатъци от грим по дрехите

Много момичета се сблъскват с проблема, че върху шала или яката на блузата остават следи от фон дьо тен или ярко червило. Премахването на декоративната козметика не винаги е лесно. Някои продукти съдържат масла, които оставят мазни следи, ако се опитате да ги измиете с чиста вода. Мицеларният продукт е идеален за тази задача – все пак е създадена специално за премахване на козметика. Навлажнете памучен тампон и попийте добре зацапаното място. Повторете, ако е необходимо, или дори изсипете малко количество върху петното и разтрийте внимателно.

4. Огледала и стъкла в банята

Снимка: iStock

Мицеларната вода помага за бързото премахване на плаката от стъклените повърхности в банята. Навлажнете синтетична почистваща кърпа с продукта и избършете огледалата, за да предотвратите бързото им запотяване.

5. Следите от цветни моливи по тапета

Ако децата ви обичат да рисуват по стените, този лайфхак ще ви бъде полезен. Напоете памучен тампон с мицеларна вода и внимателно избършете мястото върху тапета. Вярно е, че е малко вероятно да премахнете старите рисунки по тапета, но ако има нови произведения на изкуството, опитайте, за да избледнеят.

6. Стикери върху съдове

Много хора изпитват трудности с премахването на етикети и стикери от новите съдове. Понякога на дъното остава неприятно скъсан стикер, върху който бързо си проличават прах и мръсотия. Дори топлата вода понякога не е ефективна, за разлика от мицеларния продукт.

7. Екраните на телефони и дистанционни

Постоянният контакт с различни видове оборудване вкъщи оставя мазни следи върху техниката. Можете бързо да я почистите с мицеларна вода. В допълнение, козметичната вода също има дезинфекциращ ефект върху повърхността, който никога не е излишен.

Грабвайте мицеларната вода от нощното шкафче и опитайте някой от методите още сега.