Ремонтът на Фрогмор Котидж е струвал на данъкоплатеца във Великобротания 2,4 млн. паунда или малко над 3 млн. долара. Имението от 19 век, което е част от земите на двореца Уиндзор, собственост на кралица Елизабет, е преправено от 6 отделни апартамента в уютен дом за Хари, Меган и най-новия член на семейството им – малкия Арчи. По-голямата част от реновацията е направена в месеца преди раждането. Ремонтът отнема около 6 месеца, като за основните дейности плащат редовните данъкоплатци, а за обзавеждането, пердетата, килимите са платили херцозите на Съсекс.

Източник, близък до кралското семейство, твърди, че освен превръщането на имението от 6 отделни апартамента в еднофамилна къща, основната реновация, за която са платили великобританците, включва и нови електрически инсталации, подмяна на тавански и подови греди, нова отоплителна система, както и нови газови и водопроводни мрежи. В това число влиза основното обновление на кухня, бани и подове. За всичко останало като специални изисквания и обзавеждане, килими, настилки и градина, са платили от собствения си джоб принц Хари и съпругата му Меган Маркъл.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Последните дейности около обновлението включват външната част на имота, ремонт на външните врати, прозорците и стените, модернизиране на някои от стопанските постройки, както и работа по оформлението на градината и добавяне на допълнително осветление.

След сватбата си херцозите на Съсекс живееха в двореца Кенсингтън заедно с по-големия брат на Хари – Уилям и неговата съпруга Кейт Мидълтън. Малко след това двете семейства започнаха поетапно да отделят домакинствата и благотворителната си дейност. Миналата седмица стана ясно, че Хари и Меган ще направят своя благотворителна организация, отделно от тази на Уилям и Кейт.