С настъпване на горещите летни дни, всички започваме да се потим. А с потта идва и миризмата. Ако установите, че обувките ви са започнали да понамирисват в края на дългия летен ден, този страхотен трик ще ви помогне да се измъкнете от неприятната ситуация. 

Блогърката Линси Куин, която има над 200 хил. последователи в Инстаграм профила си "Lynsey Queen of Clean", препоръчва използването на пакетчета чай.

Тя казва, че всички видове чаени пакетчета вършат работа, но плодовите са най-добрата идея, защото имат най-силен аромат. Просто поставете няколко пакетчета чай в обувките и ги оставете да поемат влагата и миризмата.

Публикувайки трика в Инстаграм, тя споделя: "Поставете няколко пакетчета чай в смрадливите си обувки, за да се преборите с неприятните миризми, причинени от топлината и бактериите. Оставете обувките така през нощта на топло и сухо място. Колкото по-дълго оставите чаените пакетчета в тях, толкова по-добре."

"Всички пакетчета чай вършат работа, дори ментовите и билковите. Чайните пакетчета са супер абсорбиращи и ще извлекат влагата и миризмата от обувките. И не се притеснявайте, че по този начин ще трябва да изхвърлите пакетчета чай на боклука - можете да ги използвате за наторяване на стайните растения", допълва специалистката по почистване.

Потребителите в социалната мрежа не крият суперлативите си, впечатлени от трика на Линси Куин. Изпробвайте го и ни кажете какво мислите в коментарите под статията!