Студеното кафе и домашно приготвените цитрусови лимонади най-добрите разхлаждащи напитки за горещините, уверява Людмила Румянцева, като изброява няколко необичайни напитки за летните жеги.

Студен чай

Според нея студеният чай ще ви помогне да избягате от топлината, което не само може да утоли жаждата ви, но и да добави енергия. Черният чай, отбеляза тя, се съчетава добре с малини или цитрусови плодове, докато ягоди, ябълки или круши са по-подходящи за зелен чай. „Направете чай и го оставете в хладилника за няколко часа. По-късно можете да добавите към него цитрусов сок, няколко горски плодове или резенчета ябълка “, съветва Румянцева.

Домашна цитрусова лимонада с пюре от праскови

Лимонадата е една от най-лесните напитки за приготвяне у дома, продължи събеседничката. Ако класическите лимонади вече са скучни, можете да направите напитка от портокали. Цитрусовите плодове освежават добре в жегата и подхранват тялото с витамини. За да направите лимонадата сладка, можете да добавите лъжица пюре от праскови или ягоди. Така вкусът на напитката ще стане по-ярък и по-богат.

Снимка: iStock

Виетнамско студено кафе

Според специалистката това е чудесна безалкохолна напитка, която е подходяща за гореща лятна сутрин. „За да го приготвите ще ви трябва кондензирано мляко, лед и прясно смляно кафе. Ако не сте голям почитател на сладките напитки, можете да намалите количеството на кондензираното мляко. Не забравяйте да добавите шепа лед към напитката си, за да запазите кафето си студено по-дълго. Можете също така да добавите канела или индийско орехче на вкус“, препоръчва Румянцева.

Ягодова лимонада

„Ако са ви омръзнали класическите лимонади, опитайте ягодова лимонада. Румянцева отбеляза, че благодарение на комбинацията от ягоди и лимонада вкусът ще се окаже богат и необичаен. Тези, които не обичат ягоди, могат да използват други плодове, като банани или череши, пише още БГНЕС.

  • Как да спим по-добре през горещите летни нощи
  • Това лято аптеката идва при теб
  • 5 (научно доказани) причини защо морето е полезно за здравето
  • С кои храни да горим по-бързо мазнини през лятото?
  • Цвети Пиронкова в топ форма по бански! Избра Българското Черноморие за лятната си почивка
  • Защо джапанките са вредни за краката ви?
  • Как да предпазим телефона си от прегряване в жегите
  • Овен, Лъв и още 2 зодии се влюбват изключително лесно
  • Лято на екс: Микаела от "Ергенът" за мъжа, който се е качвал през прозореца, за да я види
  • Всички варианти за спане край язовир Белмекен