Лятото е в разгара си, а нетърпението за предстоящата отпуска расте. Топлите слънчеви лъчи често успяват да се погрижат за доброто ви настроение, но само на това ли ще разчитате?

Въпреки прекрасните летни мигове, фактори като здраве, работа и любов, не трябва да остават на по-заден план.

Ежедневните задачи на работното място, здравословното ви състояние и отношенията, които имате с хората около вас, също влияят на настроението ви.      

Големият месечен хороскоп на Алена вече е тук. Ето какво очаква всички зодии през ЮЛИ.

ОВЕН

Работа: През юли бъдете умерени, тактични и търпеливи. Само от вас зависи с разбираеми думи и умение да поднесете новите си идеи и предложения и да получите подкрепа за тяхното осъществяване. Не ви съветвам през този месец да обмисляте смяна на работата, ако тежите на мястото си, но по някаква причина се чувствате засегнати. Може да го сторите, ако нямате нужното уважение от вашите колеги, дори и заплатата ви да е добра. Подобно поведение ви потиска, не бива да оставате безразлични. Търсете правата си. Не пропускайте възможността да получите важна информация за предстоящи служебни промени и да се обогатите с нови знания, които ще са ви полезни в бъдещите проекти.

Здраве: През цели месец работата ви трябва да редувате с почивка, въпреки че не сте склонни да губите време в грижи за себе си. Здравето ви е стабилно, ако сте внимателни в периода 25-27 юли, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Проблемните семейни отношения подтикват към изневяра с мисъл за раздяла, но ако може, да я предложите вие. Не се опитвайте да подчинявате половинката си, вместо да осъзнаете своите грешки. Преценете дали наистина имате чувства и искате да продължите пътя си заедно, или е по-добре да се разделите.

ТЕЛЕЦ

Работа: През този месец безкомпромисно отдалечете от себе си онези, които ви вредят и ви спъват по пътя към поставените цели, но не се решавахте на крайни действия и все търсехте компромиса. Без значение е колко дълго сте имали отношения, делови или лични, с хората, с които е време да ги приключите. Не бягайте от запознанства с професионалисти, интелигентни и разбиращи от работата си, които проявяват интерес към вашия бизнес, но не говорете за съдружие. Все пак внимавайте кого допускате до плановете си, за да не се окажете попаднали в мрежата на хитреци, в „съдружие“ с ваши конкуренти, които целят да осъществят идеите ви и да ви фалират бизнеса. Опасността е реална, а страданието ще е за вас. Не проявявайте наивна доверчивост, особено в края на месеца, когато сте разсеяни и отпускарски настроени.

Здраве: Грижете се за здравето си, пазете се от травми, от преумора и не се опитвайте да се натоварвате с физическа работа, ако сте загубили навика да спортувате, за да не създадете проблем и да не го превърнете хроничен, особено в периода 1 и 27-29 юли, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През юли няма да ви е лесно да устоите на изкушението да създавате нови познанства. Семейните да са отговорни и внимателни в поведението си, ако са щастливи, да не предизвикват ревност, за да не страдат самотни и пренебрегнати. Интригата от съседите и роднините ви ще превърне и най-невинния флирт в сериозна и дълготрайна изневяра, а оправданието от вас  няма да бъде прието.

БЛИЗНАЦИ

Работа: Месец юли ви изненадва с трудности, за които не бива да вините околните, защото не само са резултат от вашето поведение, а и са породени от странични и неочаквани фактори, които не сте способни да контролирате. Ако не сте били достатъчно отговорни в делови план през юни, сега ще си понесете наказанието за рискованите действия, често под натиск, както и за допуснатите грешки. Не се опитвайте да поставяте ново начало, за да не задълбочите проблемите, особено свързаните с планирани инвестиции, които може да се провалят и да не ви върнат вложенията. Отдайте се на рутината и натрупания опит, които ви носят полза и ви предпазват от грешки при нови начинания.

Здраве: Не си внушавайте болести, само защото се чудите как да събудите съчувствието на околните. Ако сте неразположени положителните емоции са най-доброто лекарство за вас. Не прекалявайте с алкохола и се предпазвайте от алергии в дните 2-4 и 29-31 юли, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През юли трудностите ще се появяват изневиделица и ще са неочаквани. Вредят на хармонията в отношенията у дома. Семейството ви не издържа на крайностите  в поведението  и критичните ви изказвания. Държите се обидно и унизително спрямо тях. Сами предизвиквате семейната си криза, ако допуснете невинно и случайно увлечение.