Рядко ни остава време да се замислим колко енергия хабим в опитите да задържим някого или да го накараме да ни обича. Погълнати от усилията да демонстрираме любовта си, когато отсреща не ни чака нищо повече, ние не живем пълноценно живота, който заслужаваме.

През 2022 г. не си пожелавайте да отслабвате, да чистите гардероба си, да заминете далеч или да избягате от реалността, а направете онова, за което отдавна не намирате сили – да изхвърлите токсичните хора от живота си, щом те не ви карат да се чувствате щастливи, пише Frida.bg.

Има толкова много любов, която ви очаква, но вратите към нея ще останат затворени, ако не намерите сили да се освободите от капана на обречената връзка. Всяка промяна за добро се случва, само ако й дадем шанса да се започне. Тогава ще останем изумени от потенциала, който досега сме загърбвали, опитвайки се да лепим парчетата на безвъзвратно счупената мечта.

Кои са връзките, на които трябва да кажете „Сбогом“ през 2022 година?

Половинчати връзки

Или с други думи – връзките с човек, който дава наполовина от себе си. Не заслужавате половин любов и половината от живота на онзи, който все няма време за вас. Ако не желае да открие цялото си сърце за вас, това е знак, че е настъпил моментът да сложите край на връзката.

Ако човекът до вас се страхува от обвързване или не желае да признае пред останалите, че значите нещо за него, това е знак, че вече няма нужда да си губите времето.

Вие заслужавате човек, който е готов да покаже на целия свят колко много ви обича и не го е грижа за мнението на другите.

Никога не полагайте усилия за някого, който не споделя дълбоките ви чувства или пък се страхува да задълбочи връзката си с вас. Нямате време за незрели момчета, които не са наясно дали ви искат в живота си. Затръшнете вратата и погледнете към някого със сериозни намерения.

Оправдания и пак оправдания

Уплашен е. Все още не се е възстановил от предишна връзка, сърцето му е разбито. Животът му е труден. Още не е готов… Колко пъти ще слуашате едни същи оправдания? И кой казва, че на вас ви е лесно?

Вашата последна връзка също преобърна света ви надолу с главата, но пробутвахте ли я всеки път като извинение, за да накарате някого да се чувства виновен?

Всеки от нас преминава през трудни периоди и се справя, както намери за добре, но да използваш оправдания, за да заплашваш някого, е най-ужасният начин да го държиш наблизо, но в същото време толкова надалеч.

Когато намерим подходящия човек, готов да сподели любовта и живота си с нас, всичко се нарежда – вече не са необходими извинения, защото той безрезервно ще ви обича и няма да си позволи да ви изгуби.

Вратата – винаги отворена за бяство

Много хора не оценяват онова, което имат, докато не го загубят. И някои от тях се застраховат, като винаги оставят вратата отворена в случай, че изскочи нещо по-добро.

Ако имате чувството, че човекът до вас не се себеотдава напълно и винаги сте на второ място в списъка с приоритетите му, време е да го освободите от живота си. Спрете да губите от ценното си време, като се опитвате да го държите наблизо.

Често този тип хора са склонни да носят две дини под една мишница и никога не се чувстват щастливи само с една жена до себе си. Все ще присъства сякаш наполовина във времето, прекарано с вас, докато другата половина ще очаква нещо по-добро. Единствената причина да е все още с вас е, че се чувства несигурен или просто не търси нищо сериозно. Това ли заслужавате?

Егоистични връзки

Много жени изпитват слабост към лошите момчета и лесно се влюбват в мистериозния мъжкарски образ. Приличането към лошите момчета се дължи на желанието да стигнем до дълбините на завладяващото алфа поведение. Но почти винаги жените, привлечени от този тип мъже, се оказват в капана на манипулативни и нарцистични партньори.

Те могат да ни накарат да се почувстваме зле заради емоциите и нуждите, които изпитваме. Нуждите на този тип мъже винаги са на първо място и сякаш целият живот се подчинява на техните разбирания за добро и лошо във връзката.

Трябва да намерите сили да спрете да се поддавате на обвиненията, че не сте достатъчно добри за тях. Този тип мъже изпиват енергията ви, използвайки я като гориво за собственото си его в отношенията. Не го позволявайте. Покажете, че нямате нужда от токсичен партньор и спасете душата си, преди напълно да я е изсмукъл.

Вие заслужавате повече от нова прическа и нови дрехи през 2022 година. Спрете да губите ценно време от живота си в болезнени опити да накарате някого да ви цени и обича. Време е да отворите очи за доброто момче с прекрасно сърце, което ви чака.