Световноизвестният индийски духовен водач Шри Шри Рави Шанкар ни дава мъдри съвети как да подобрим връзката си с любимия човек незабавно и да изпълним отношенията си отново с пламтяща любов и хармония.

Снимка: iStock

1. Не искайте доказателства – приемете за даденост, че отсрещният ви обича. Изискванията убиват любовта.

2. Можете да победите всеки човек и ситуация само с любов. Няма нищо на този свят и в живота, което не може да спечелите или преодолеете с любов.

Снимка: iStock

3. Всеки път, когато някой близък ви излъже, това е защото любовта взема превес над истината. Ако каже истината, човек се страхува да не загуби любовта. Причината, поради която човек често лъже, е, защото не искат да загуби любовта на отсрещния.

4. Когато някой ви засегне болезнено с думи или действия – знайте, че го прави от стрес и напрежение. Причината да се държи така, е защото самият е вътрешно наранен.

5. Ключът към щастливата връзка зависи от начина, по който се справяте със собствените си мисли. Ето защо е полезно човек да се научи как да успокоява ума си и да медитира дори по няколко минути на ден.

Снимка: iStock

6. Когато любовта се превърне в горчивина – изчакайте и не реагирайте – горчилката скоро ще се превърне отново в любов. Ако очаквате всички на света да бъдат в постоянно просветление, това няма как да стане – бъдете готови да посрещнете различни емоции и реакции, това е всичко.

7. Дайте на отсрещния свобода и пространство. Когато обичате някого, сте способни да го задушите, искате да бъдате заедно от сутрин до вечер. Не превръщайте в заложник човека, когото обичате най-много.

8. Ако натрапвате прекалено любовта си, отсрещният няма да знае как да реагира. Просто поставете себе си на негово място – ако някой започне да ви залива с внимание, сигурно ще искате да избягате, защото няма да знаете как да му отговорите подобаващо.

9. Ако често имате нужда от специално ухажване или удовлетворяване на желания – за отсрещния може да стане уморително да ви угажда през цялото време. Енергията, която изразходва, ще го изтощава все повече, което ще намали радостта от моментите заедно.

Снимка: iStock

10. Копнежът е знак на любов. Където има любов, там има и копнеж – където има копнеж, там има и любов. Това са двете страни на една и съща монета, които не могат да бъдат разделени. Къде грешим тогава? Когато страстта започне леко да избледнява, човек бърза да приключи връзката. 

  • Любовно късметче за 29 февруари: За единственото нещо, от което се нуждаеш
  • Смайващата реакция на Екатерина, когато разбра, че Ергенът иска 6 деца (ВИДЕО)
  • Любовно късметче за 28 февруари: За обичта, която подрежда всичко в живота
  • Защо Ергенът Алек Младенов иска да има 6 деца (ВИДЕО)
  • "Да"? По-щастливи и здрави ли са женените от хората, които никога не са сключвали брак
  • Любовно късметче за 27 февруари: За силата, която дава обичта към себе си и другите
  • Любовно късметче за 26 февруари: За най-важния човек, когото трябва да промениш
  • Любовно късметче за 25 февруари: За истинското значение да си красив
  • Ирина Карабаджак от "Ергенът" 2 за секса, енергийния обмен и защо жената обича с ушите
  • Любовно късметче за 24 февруари: За запълването на самотата с друг човек или чужди емоции