Дони Василева е „Мисис Баба“ за 2016 г. година, участник във "Фермата", "Мисис Дама на годината" за 2021 г., талантлив текстописец и не на последно място чаровна и предприемчива жена. Има пленителна усмивка, дълбоки сини очи и руса коса, но трудностите на живота не са я подминали, въпреки красивата й външност. Губи сина си, когато той е едва на 2 годинки, 3 месеца след това умира майка й и всичко това, докато тя е само на 19 години. Едва на 38 г. е, когато се ражда внукът й. Мъдра, ведра и красива са само клишета, свързани с нея, които можем лесно да напъхаме в кутия за чай. Но ако ги сварим, чаят ще е много силен. И вдъхновяващ.

Снимка: Дони Василева, личен архив

Какво вдъхновява ежедневието ти, къде намираш вдъхновение в един обикновен понеделник например?

Вдъхновението е навсякъде около нас. Аз се вдъхновявам най-вече от хората - от моите приятели, от хора, които харесвам. От хубавата музика, от хубавото време. Бих могла да се вдъхновя и от най-обикновени на пръв поглед неща, като една пееща рано сутрин птичка. Ако имам нужда от вдъхновение, го намирам.

Коя жена намираш за вдъхновяваща и защо?

Всяка една жена е вдъхновяваща сама по себе си. Ще се върна в детството ми при един скъп за мен спомен. Имаше една жена, наша съседка и приятелка на майка ми - леля Сийка. Толкова мъдрост имаше в тази жена, толкова интелект и изтънченост, че аз я гледах и слушах с интерес винаги. Тя, тази най-обикновена за останалите жена, ме вдъхновяваше. Помня прекрасно, как ме караше да се чувствам. В днешно време вдъхновителки има около нас в изобилие. И не защото са станали повече, а защото имаме достъп до тях. Разбира се, чрез социалните мрежи. Всички жени, които са ме вдъхновявали предизвикват в мен еднаква асоциация – стремеж да бъда още по-добра. Да не спирам да се старая да бъда като тях.

Разпознаваш ли се по някакъв начин в илюстрацията за рождения ден на сайта Ladyzone?

За съжаление, да, разпознавам се. За радост все по-често си задавам въпроса – до кога така? И за още по-голяма радост, вече успешно се освобождавам от незначителните за мен притежания, навици, дейности, хора, стремежи…. И ще продължавам така, докато картинката стане по-простичка, какъвто всъщност е животът.

Какво име би дала на тази илюстрация?

„Нужно ли ми е всичко това?“

Животът определено ти е поднасял много предизвикателства. Можем ли да открием нещо вдъхновяващо и мотивиращо и в една сложна връзка с мъж, например?

Категорично, да! Та аз по-вдъхновена и по-силна от сега не съм се чувствала никога. И това е в резултат именно на една разпаднала се сложна връзка. Вместо да се драматизират такива обрати,е хубаво да се почерпи опит и да се самомотивираме, за да излезем по-силни и по-уверени от случващото се. Твърде динамично е всичко около нас. Нямам време за страдание, а няма и смисъл от него.  

Снимка: Дони Василева, личен архив

Какво те вдъхнови за козметичната ти линия и защо пое в тази посока - доста различна е от аплоато ти на текстописец.

Беше въпрос на време и кураж. Всъщност през целия си живот събирам опит, като си бъркам непрекъснато всевъзможни кремове, маски, лосиони. Тук ще вмъкна, че от леля Сийка се научих да държа много на кожата на лицето си. Това беше моето най-любимо хоби. С подкрепата на приятелки, взех спонтанно решение да превърна хобито си в бизнес. Знаете ли, аз вярвам, че всичко е предопределено. Както и това да се занимавам най-накрая с нещо, което толкова много обичам. В момента за малкия бизнес е много, много трудно, но аз вярвам, че скоро ще се промени ситуацията и отново ще можем да работим нормално. Аз вярвам!

Снимка: Дони Василева, личен архив

Често споделяш притчи във Фeйсбука си. Те ли са твоето вдъхновение в търсенето на мъдрост и добро или откриваш нещо друго в тях?

В притчите, които толкова много харесвам, намирам мъдростта представена по достъпен начин. Те ме карат да се замислям и ме зареждат. Споделям ги с удоволствие и с моите приятели в социалните мрежи. Ако не сложа притча една седмица, започват да ме питат – какво става, защо няма притча, добре ли си? Това е така от доста години и аз ще продължа да го правя, докато има кой да ги чете на стената ми.

Снимка: Дони Василева, личен архив

Кое е онова, само едно важно нещо, което превръща жената в енергия и магия?

Любовта, разбира се!

  • Теодора Иванова - Додо: Не се сравнявайте с другите. Всеки от нас е различен и това му е хубавото
  • Радина Кърджилова: Мислим си за още едно дете. Вдъхновяващо е да имаш голямо семейство
  • Ирина Тенчева: Успях да изградя живот, в който има обич и смисъл
  • Славена Вътова: На празниците настава голяма еуфория у дома, брашно се сипе от тавана
  • Спечели чанта и бонбони с игра в Ladyzone.bg
  • Прея: Женствеността в себе си стимулирам с приятни аромати, хубави материи и танци
  • Актрисата Евелин Костова: Хващала съм се да пържа кюфтета по букли
  • Хепи Ванче: Иска ми се да имам мое семейство
  • Ива Екимова: Аз съм момиче на късмета, което се превърна в жена с късмет
  • Флорина Иванова: За да постигне успехи, човек трябва да има силна мечта, която да го дърпа в трудните моменти