Топъл и слънчев есенен ден в края на октомври. Ясното синьо небе дава възможност на последните слънчеви лъчи да озарят всичко около себе си. Пред входа на медията очаквам да посрещна Ваня Илиева, по-позната като Хепи Ванче от "Фермата" 6 – една дългоочаквана и вълнуваща за мен среща.

Приближвайки към мен, още от автомобила на Ваня успявам да видя нейната широка усмивка и зареждаща енергия. И не само аз - от първите секунди тя успява да привлече вниманието на всички колеги, които хапват и пият кафе в обедната си почивка навън.

Снимка: Евгений Милов

От първите изречения, които разменихме с нея, осъзнавам, че на живо тя е още по-лъчезарна, по-енергична, позитивна, зареждаща и обаятелна личност спрямо това, което виждаме на екран. Жълто-оранжевото й палто перфектно допълва външния й вид и създава усещане за топлота и искреност.

Срещаме се с Хепи Ванче само няколко дни след като се е завърнала от Гърция, където е прекарала почти цялото си лято. И само часове преди да отпътува отново, но този път на екскурзия към далечна и топла дестинация. Към този момент тя не искаше да разкрива кое кътче от света е избрала да посети, но от социалните й мрежи разбираме, че се намира в горещо Мексико.

Ваня разказва, че е имала желание да пусне котва тук в България – това нейно желание е свързано и с мечтата й да се установи някъде за постоянно и да създаде собствено семейство. Но сърцето й все още е свободно. Над тази нейна цел надделява страстта й към необятните ширини на морето: „Пообиколих българското Черноморие, опитах да си измисля някакви неща да се занимавам, накрая си ми залипсваха лодките. Така че просто се върнах към това, което обичам да правя!“.

Ваня казва, че пандемията не е повлияла на страхотно й лято и прави заключението, че всичко опира до психологическата нагласа. Възползвала се е от всеки свободен ден, за да се наслаждава на красивата гръцка столица Атина.

Снимка: Евгений Милов

Фактът, че в последната  година е често обсъждана от хората, определя като „объркващ“. Не разбира и защо един ден хората пишат хейт коментари, а на следващия - ласкателни. „Влияя се много от най-различни мнения. В същото време трябва да си живея моя си живот и да не позволявам на нещо негативно да ми влияе. Ако то е негативно. Но пък има много хора, които се кефят и пишат, че ги вдъхновявам и че с всяко едно стори и те искат да пътешестват. Ако наистина моят отпечатък върху всички е положителен и карам някой друг да прави нещо добро за себе си – дали ще тренира, дали ще се усмихва повече, дали ще пътешества, дали ще си повярва и ще мечтае, и ще твори, супер! Тогава значи съм щастлива!“, добавя Ваня.

Хората продължават да се вълнуват дали Хепи Ванче е успяла да си закупи мечтаното жилище с наградата от „Фермата 6“. Тя заявава, че не разбира защо този въпрос е толкова интересен за обществото: „Имайте предвид хора – затова отидох да работя, за да не кажете после „Хепи Ванче пропиля парите, докато пътува!“. Разказва, че продължава да работи, за да си събере и останалата част от необходимите средства, за да си закупи апартамент, тъй като наградата от формата е недостатъчна, имайки предвид цените на имотите у нас.

За краткия период, за който се завръща в България, отделя най-много време на семейството си. Успяла е да се види с някои от най-близките си приятели, както и да се върне към неповторимото изживяване „Фермата 6“. И то точно на същата дата, на която приключват снимките на миналогодишния сезон. 

„Всяка едно завръщане там е все едно си отиваш вкъщи, защото ти си положил основите и ти знаеш кое камъче си сложил, много е готино. Мисля, че ние сме една от най-късметлийските ферми, ако щеш, защото хем е близо до София, хем продължава да функционира“

Наскоро собственикът на стопанството Андрей е имал рожден и по този повод да се събрали много от участниците от „Фермата 6“. Ваня не е успяла да присъства, но е изненадала своите съфермери с голямо плюшено сърце и стихотворение – както тя самата каза: „Точно в мой стил!“.

Ваня искрено заявява, че усеща обществен натиск от хорските коментари по повод съкровената си мечта да има собствено семейство: „Едва ли не – защото пътуваш, няма да си хванеш мъж. Какво да направя? Да седна там на една пейка и да си сложа табелка „Хайде, предложение чакам!“. Нали трябва да действаме, да сме активни, нещо да се случва. И ако е писано, би било прекрасно!“.

Сърцето на Хепи Ванче все още е свободно. Какъв тогава е пътят към тази мечта? Отговаря така:Аз, ако знаех, щеше да е много лесно. Просто наистина ми се иска да се установя някъде. Не знам къде. Не знам дали това ще е правилното нещо за мене, защото аз кипя от енергия. Но ми се иска да си имам семейство мое си. Всичко да ми е окей – да сме здрави, въобще… баби и дядовци да стават нашите. Дай Боже да са здрави. Нормално е, нормално е, това е кръговрата на живота. Годините си минават и всичко някак безлично, хубаво е, обаче, се обезсмисля.

Но както казвам, пътят до там не се знае – страшен, но славен, с мечти, без мечти. Важното е да се наслаждаваме на този път до там и нещата ще си дойдат на мястото

 

  • Теодора Иванова - Додо: Не се сравнявайте с другите. Всеки от нас е различен и това му е хубавото
  • Радина Кърджилова: Мислим си за още едно дете. Вдъхновяващо е да имаш голямо семейство
  • Ирина Тенчева: Успях да изградя живот, в който има обич и смисъл
  • Славена Вътова: На празниците настава голяма еуфория у дома, брашно се сипе от тавана
  • Спечели чанта и бонбони с игра в Ladyzone.bg
  • Прея: Женствеността в себе си стимулирам с приятни аромати, хубави материи и танци
  • Актрисата Евелин Костова: Хващала съм се да пържа кюфтета по букли
  • Ива Екимова: Аз съм момиче на късмета, което се превърна в жена с късмет
  • Флорина Иванова: За да постигне успехи, човек трябва да има силна мечта, която да го дърпа в трудните моменти
  • Мария Жекова: Аз съм жена дете - нося в себе си радостта от малките неща