Усмихнатата Ваня Илиева, която с основание всички наричат Хепи Ванче, от една седмица прави почитателите си нейни спътници в Мексико. Победителката от предишния сезон на „Фермата“ не крие радостта си да бъде в далечната държава.

Младата жена е пристигнала в Мексоко точно за един от най-важните празници в Латинска Америка - Dia de los Muertos, или Ден на мъртвите.

„Хубаво е да знаеш езика на местните, някак си се чувстваш по-малко турист и се сливаш с тълпата“, разказа тя в Инстаграм. „Пристигнахме точно на "Dia de los Muertos" и успяхме да видим част от парада и танците. Настанихме се в хотела и ЗАСПАХМЕ! Демек маскирахме се с пижами и изпуснахме партито.“

Ваня сподели и част от танците, на които е станала свидетел. По покана на местните тя се е включила в празненствата.

След това пътешествието ѝ я е завело до едно от най-привлекателните места за туристи – пирамидата на древния град Теотиуакан, известна като Пирамида на Слънцето.

Пирамидите се намират на 40 км от Мексико Сити, столицата на Мексико, където Ваня е отседнала.

Няма да е Хепи Ванче, ако не се порадва и на океана.

Освен много интересни, нещата, които Ваня споделя са и образователни. Тя разказа на почитателите си историята на Исамал, наричан „град на три култури“.

Снимка: Instagram

„Наричан е така, защото в самият център на днешния град се намират останки от мащабно строителство от времето на маите, върху които е построен бенидиктински манастир, около който е разположен съвременния град. При посещение на папа Йоан Павел II в негова чест градът е оцветен в жълто – всички сгради, къщи и черкви са боядисани в искрящо жълт цвят, което му придава особена приветливост и настроение.“

Почитатели на Хепи Ванче я призоваха да започне да прави видео блог, в който да споделя преживяванията си и любопитните неща, които е научила.