Модел, инфлуенсър с над 100 хиляди последователи в инстаграм и майка са само част от нещата, които описват каква жена е Славена Вътова. Харизматична и винаги с топла усмивка Мис България 2006 гостува в “Малки разговори” и разказва за майчинството и децата, подготовката за семейните празници у дома и за сладкишите, които могат да я изкушат.

Славена е пример за съвременната мултифункционална жена. Работният й график е препълнен, лице е на много рекламни кампании, същевременно поддържа перфектна физическа форма и е неотлъчно до двете си дъщери - Анна и Ема. Ежедневно влиза в няколко женски роли, харесва до една всичките и намира за вдъхновяващи точно такива жени - работещи и постигащи резултати, които са и отдадени на домашния уют, семейството и децата.

Снимка: Евгений Милов

“Жените в много голяма част от времето са многолики. Вдъхновяват ме тези, които преодоляват трудности.” споделя моделът.

В професионален план това, което отнема най-голяма част от ежедневието на Славена е рекламното позициониране в онлайн платформите. Най-важното в работата за нея е да се припознае в продукта преди да приеме съвместната работа с даден бранд. Скоро ще можем и да гледаме Славена в YouTube канала “Рецепти за живота”, в който е приготвила много изненади. В него ще се появява и обичаната от нас Катерина Евро.

Снимка: Евгений Милов

В динамично ежедневие като нейното се чудим къде успява да намери тя самата вдъхновението. С усмивка ни отвръща, че вдъхновението е навсякъде, стига да се огледаш. Може да я вдъхнови дъждовната есенна сутрин, вкусно приготвената храна или пък приятен разговор. Но неизчерпаемият източник на мотивация за нея са дъщерите й.

“Най-голямото вдъхновение идва от обич, а най-голямата обич я има в децата ни.”

За нея е важно една жена да носи уютът и топлината в себе си, с които да дарява околните.

“Аз съм една безкрайно обичаща майка, както вярвам, че е всяка една майка. Просто искам децата ми да се чувстват спокойни затова, разбрани, да растат в една спокойна среда.” споделя Славена за майчинството.

Двете й дъщери Ема и Анна са коренно различни. Голямата - Ема, по думите на Славена, прилича на баща си, който е "педантичен и изключително точен". Докато малката Анна е "над нещата" и често се налага каката да се съобразява с нея.

Славена и семейството й обожават празниците и винаги се подготвят подобаващо за тях. “У дома настава голяма еуфория”, разказва тя за празничната подготовка. Всяка година с дъщерите й пишат писма до Дядо Коледа. Миналата година писмото било 2 метра дълго. Питката с паричка е специалитетът на моделката. “Брашно се сипе от тавана”, докато заедно с момичетата месят питката.

Здравословното хранене е неизменна част от живота на Славена. Вкъщи редовно си приготвят здравословни рецепти. Сладките изкушения, които моделката си позволява от време на време, са шоколад и сладолед.

Показахме й илюстрация, нарисувана от Борислава Караджова за нашия 11-и рожден ден. Славена видя в нея мултифункционалната жена от нашето съвремие, от която се изисква да се справя с всичко.

Снимка: Евгений Милов

“От друга страна, така малко се роботизираш и започваш да губиш от онази нежна женственост, присъща за жената, която трябва да е по-слаба и да не може някакви неща. Трябва да е способна да поиска помощ. Все пак носи женското в нея и трябва да го изживее, да не го премахва в ежедневието.”

Какво още ни сподели лъчезарната Славена и какво ни подари тя - гледайте цялото видео горе.

  • Теодора Иванова - Додо: Не се сравнявайте с другите. Всеки от нас е различен и това му е хубавото
  • Радина Кърджилова: Мислим си за още едно дете. Вдъхновяващо е да имаш голямо семейство
  • Ирина Тенчева: Успях да изградя живот, в който има обич и смисъл
  • Спечели чанта и бонбони с игра в Ladyzone.bg
  • Прея: Женствеността в себе си стимулирам с приятни аромати, хубави материи и танци
  • Актрисата Евелин Костова: Хващала съм се да пържа кюфтета по букли
  • Хепи Ванче: Иска ми се да имам мое семейство
  • Ива Екимова: Аз съм момиче на късмета, което се превърна в жена с късмет
  • Флорина Иванова: За да постигне успехи, човек трябва да има силна мечта, която да го дърпа в трудните моменти
  • Мария Жекова: Аз съм жена дете - нося в себе си радостта от малките неща