Пържените тиквички с млечен сос са любимо ястие през летните дни. Но много хора ги избягват в кухнята, защото подготовката и готвенето отнемат много време. Предлагаме ти една бърза и лесна рецепта, с която ще се насладиш на всички предимства на пържения зеленчук – хрупкав отвън и мек отвътре, но без да стоиш над котлона и нагорещеното олио в продължение на часове.
Ето как:
Съставки:
- 2-3 средно големи тиквички
- 100 г настърган на ситно пармезан
- 2-3 супени лъжици брашно
- червен пипер
- сол
- зехтин
Приготвяне:
Нарежи тиквичките на тънки ленти около половин сантиметър. Сложи ги в голяма купа и прибави брашното и пармезана. Разбъркай добре. Добави и червения пипер – около половин супена лъжица, но ако харесваш по-интензивен вкус и цвят – може и цяла. Разбъркай отново. Трите сухи съставки трябва да полепнат добре по тиквичките. Това е идеален вариант за тиквички на фурна, в която рецепта не се използва яйце за панировка и се избягва единичното потапяне на всяка тиквичка в отделните съставки на панировката. Просто разбъркваш и готово.
Разгледай онлайн нашите промоционални брошури
Нареди тиквичките върху хартия за печене, поръси с малко сол и зехтин. Ако обичаш сушени подправки – поръси с босилек, риган или мащерка. Става още по-ароматно. Изпечи в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор. Тиквичките получават красивия загар от снимките за около 30 минути.
За соса:
В купа разбъркай кисело мляко (или цедено кисело мляко, ако предпочиташ по-гъст сос), 1-2 скилидки нарязан на ситно чесън, 2 супени лъжици зехтин, нарязан на ситно копър и сол на вкус.
Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK
Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM
Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK