Майка, която беше с шанс за живот едва 50%, заедно с нейното новородено бебе бяха изписани от болницата, след като и двете се пребориха с COVID-19.

Кетрин Доусън (36 г.) се заразява с коронавирус в 32-ра седмица от бременността си. След като постъпва в болница, е поставена на обдишване. Семейството й нямало право да я посещава.

Бебето се ражда на 1 април с цезарово сечение, също заразено с вируса. Това прави малката Руби Доусън една от малкото новородени с коронавирус. Майката и бебето са изписани, след като прекарват 37 дни в болницата. На изписването служителите ги изпратиха с аплодисменти и много усмивки. Вижте повече във видеото. 

Още една майкa разказва за страха да родиш дете по време на пандемия.

Грейс е майка на две деца - Аделайн и Леон. Синът й се ражда в условия на пандемия и лекарите й препоръчват, когато са заедно, тя винаги да носи маска. И двамата са здрави. 

"Заради пандемията от коронавирус животът се променя. Принуди ни да мислим за това, което наистина е важно за нашите деца. Не е нужно детската стая да е перфектна, нито тоалетите и снимките да са в определен стил - просто искаме децата да са здрави. Вирусът ни предизвика като жени да правим всичко необходимо, за да запазим нашите малки. 
Леон се роди вчера и докато го държах в прегръдките си за първи път, исках толкова много да му покажа лицето си. Но не можех. Всички трябва да носят маски. Не знаехме дали мъжът ми дори ще може да бъде в родилната стая с мен. За щастие, от болницата му позволиха да бъде там и той успя да подържи новородения си син за първи път.

Един ден пандемията ще свърши, но уроците, които научаваме в това време, ще променят начина, по който отглеждаме това следващо поколение. Нека не се страхуваме, а да моделираме начин на живот на честта и положителната нагласа. Ще преодолеем това заедно."