Анджела Примаченко от Ванкувър е била диагностицирана с коронавирус и поставена на апаратно дишане седмица преди важна дата в живота й - раждането на дете. Заради усложненото й здравословно състояние, 27-годишната жена е въведена в изкуствена кома. Няколко седмици след раждането Анджела вече е здрава, с бебето са у дома и то за първи път се среща с по-голямата си сестричка. Емили е едва на 11 месеца и самата тя е още бебе, но всъщност вече е кака.

„Последните няколко седмици бяха изпълнени с толкова неочаквани случки... Имам чувството, че мога да напиша роман. Но тази вечер ще напиша само едно – животът е хубав и нека откриваме хубавото във всеки ден, това сподели Анджела, след като преминава през ада, но вече се радва на здраве и спокойствието на домашния уют.

Бебето Ава се ражда здраво, въпреки че майката е с COVID-19.
Анджела е в 33-а гестационна седмица, когато започват първите симптоми на вируса. Приета е в интензивно отделение, но след като състоянието й се влошава, лекарите решават, че най-добрият вариант  е медицински контролирана кома, докато роди. Бебето се появява на бял свят на 1. април. Тъй като е в бесъзнание, майката няма дори бегла представа какво се случва с нея и какви коренни промени настъпват в живота й.

Малко след раждането състоянието на майката започва да се подобрява. 5 дни по-късно вентилацията е спряна и тя започва да диша самостоятелно. Майката успява да види детето си много по-късно, чак след като дава 2 отрицателни теста за коронавирус.

16 дни след раждането Анджела за пръв път прегръща малката Ава.

"Плача! Освободих се от вируса. Прегръщам малкото си бебе!" – пише  тя в трогателен пост в Инстаграм.

 

 

Въпреки това, следвайки правилата, майката трябва да носи маска при всички срещи с бебето. Малката Ава е здрава, чувства се добре и всеки ден наддава на тегло. Чакат с нетърпение да мине достатъчно време, за да се приберат у дома. Там са таткото и 11-месечната кака на Ава. И на двамата са били направени тестове за коронавирус, които, за щастие, са се оказали отрицателни.

В момента семейството е заедно в дома си и се радва на хубавите моменти с децата, които увековечават в множество снимки.