Премиерата на филма „Аладин“ на Уолт Дисни студиос мина на 9 май в Лондон. Режисьорът Гай Ричи и актьорският състав минаха по червения килим. Холивудската звезда Уил Смит си призна, че имал колебания за ролята на синия дух в игралния римейк на филма на Дисни - „Аладин“.

„В началото си казах: „Няма начин това да стане. Робин Уилямс перфектно изигра ролята на Духа“. Намерихме начин да го направим малко по различно. Започнах да слушам музиката за филма и ми хрумнаха някои идеи. Добавих малко хип-хоп и рап в някои моменти. Така се почувствах в „кожата“ на Духа.“

„Да се приемеш какъвто си е основната тема на този филм. Героинята преминава през всякакви предизвикателства преди да осъзнае, че има лидерски качества. Искам всички малки момиченца да видят и да разберат това“, казва от своя страна актрисата Наоми Скот.

„Трябва да го гледате по кината! Има една сцена с принц Али, която е с 1000 статисти, танцьори и коне! Гордея се най-много с тази сцена. Трябва да я гледате, просто е страхотна!“, категоричен е Уил Смит.