Холивудската актриса Мила Йовович изобщо не е самотна по време на социалната си изолация заради коронавируса. Тя прекара дните си у дома с дъщерите си и вече няколко пъти споделя колко ги сближава извънредната ситуация. Последната снимка, която сподели в Инстаграм, показва как кърми най-малката си дъщеря.

“Толкова съм благодарна за тези тихи мигове с дъгичката ми,” написа тя. “Да се грижа за нея е любимото ми време от деня. Ценя този период от живота ни. Той е толкова кратък, но ще остави най-милите спомени.”

От много време се води спор за това дали кърменето трябва да е интимен акт между майката и бебето или е нещо, от което жените не трябва да се срамуват и не трябва да се крият. Мила Йовович не е единствената знаменитост, която е споделяла снимки, на които кърми.

Пищният модел Ашли Греъм е една от жените, които най-често защитават правото на жените да кърмят, без да се чувстват сякаш правят нещо срамно или грозно:

 

 

Актрисата Джена Дюън:

 

 

Канадската актриса Шей Мичъл получи доста груби коментари за тази снимка, на която кърми детето си, но не позволи на това да я засрами:

 

 

Американската актриса и певица Алиса Милано се е обявила за “адвокат на кърменето” и редовно публикува снимки, на които кърми, често докато е на работа:

 

 

Хилари Дъф е споделяла, че не е било лесно да се научи да кърми бебето си пред други хора, но смята, че това е по-добрият вариант, отколкото кърмата да се изпомпва, защото по този начин майката не губи връзката си с бебето:

 

 

На следващата страница вижте кои други знаменитост с гордост споделят снимките, на които кърмят.

 

 

Когато Кристи Тейгън публикува тази снимка, веднага беше атакувана и критикувана. Тя обаче отговори, че не се интересува от снимките на фойерверки или партита около басейни, които другите хора публикуват, но не ги напада заради тях. “Просто продължете да скролвате”, посъветва тя:

Феновете на Пинк се оказаха по-склонни да приемат кърменето и певицата получи предимно позитивни коментари, когато публикува снимката, на която кърми бебето си по време на разходка:

Актрисата Оливия Уайлд казва, че кърменето е най-естественото нещо, но също така смята, че ако някоя жена не се чувства готова да го прави на публично място, не трябва да се чувства гузна за това: “Майките трябва да могат да кърмят, където и когато си пожелаят, но не бива да им се оказва натиск да правят това на публични места. Това трябва да бъде личен избор. За мен кърменето бе страхотно преживяване.”:

Лив Тайлър смята, че кърменето е едно от най-хубавите неща и насърчава всички жени, които могат, да го правят:

Наскоро певицата Аланис Морисет призна, че за нея кърменето не е лесно, защото е на 45-години и постепенно навлиза в менопаузата, а в тялото ѝ се е разразила истинска хормонална буря:

Супермоделът Жизел Бюндхен споделя, че не би заменила кърменето за нищо. “Да, в началото може да е трудно, да боли и да се появяват рани, но предизвикателството си заслужава.”: