Последният ден от кинофестивала във Венеция беше на 7 септември. Филми, премиери, известни актьори, продуценти, режисьори, лъскави тоалети и блясък – от всичко имаше в изобилие. Пристигането на Брад Пит по вода предизвика истерия, както и конфузната ситуация, която се получи, когато на едно място се засякоха бившите съпрузи Венсан Касел и Моника Белучи.

Не толкова широко беше отразено обаче едно любопитно събитие, което се случи на червения килим пред погледите на колеги и фенове – една актриса накърми дъщеря си, докато фотографите й правеха официални снимки и докато разговаря с режисьор и свои колеги.

Актрисата Сачико Фукумото публикува фотосите в профилите си в социалните мрежи с думите:

„Тя не се впечатли дори когато разговарях с режисьора Ян Артюс-Бертран. Всичко, което искаше тя, е мляко и трябваше да отида на червения килим с моята дъщеря, закачена за мен.“

Фукумото бе съчетала тоалета си с този на своята няколкомесечна дъщеря – и двете бяха със сини рокли с принт птици. А и филмът, на чиято премиера присъства актрисата, е с повече от знаково заглавие за случая – „Жена“.

По всичко изглежда, че Сачико не се притеснява от факта, че ще отвори устите на противниците на кърменето на публични места. Доказва го и видео, което 37-годишната актриса публикува, кърмейки, докато гримьори я подготвят за червения килим.

„Това е моето мнение за кърменето на публични места. Много често получавам подкрепа. Не такава е ситуацията в Япония обаче, където на хората им е нужно време, за да разберат и приемат природата на майчинството“, написа към него актрисата.

Ето и още снимки на мили моменти от ежедневието на една майка: