.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Обездвижването предизвиква свиване на мозъка и прави хората глупави

Евгений Милов | преди 27 седмици
офис работа
Снимка: iStock
Стоите ли дълго зад бюрото в офиса или на дивана пред телевизора?

Дългото стоене зад бюрото в офиса или на дивана пред телевизора вкъщи може да направи хората по-глупави, сочат резултатите от ново изследване.

Обездвижването и заседналият начин на живот предизвикват свиване на мозъка и дори увеличават риска от деменция и Алцхаймер, установява проучването на американски учени от Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

офис работа
Снимка: iStock

Изследването сред 35 доброволци между 45 и 75-годишна възраст само увеличава нарастващия списък от опасности за здравето от застоялият начин на живот в офиса и вкъщи, който се с връзва с диабет, сърдечно-съдови заболявания и дори няколко вида рак.

Липсата на физически движения се отразява негативно върху сивата материя в медиалния темпорален лоб на главния мозък, а подобни признаци се считат за предвестници на деменция. Затова скъсайте с мързеливия начин на живот, който бързо поразява здравето.

Заседналият начин на живот поразява здравето за 14 дниЖивот от бюрото в колата до дивана - и обратното

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "PLOS ONE".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Празнувате ли Хелоуин?