Сезонът на отворените обувки настъпва (малко по-бавно, отколкото ни се иска, но все пак). И е време да обърнем повече внимание на педикюра! През лятото на 2023 г. най-популярните модели за педикюр са изчистени неонови и светли цветове.

Но вижте и кои са анти-тенденциите за този сезон. Не си правете такива.

1. 3D декорации

Кристали, перли и мъниста са едни от предпочитаните декорации. Нека ги оставим обаче за маникюра и да ги пропуснем, когато става дума за педикюр. Тези детайли издават липсата на стил. Това далеч не е основният недостатък на дизайна. В затворени обувки такива бижута оказват натиск върху нокътя, което довежда до нараняване на нокътната плочка.

Снимка: iStock

2. Рисунка на всеки нокът  

Педикюр, който съчетава няколко модела наведнъж, изглежда твърде претенциозен и не подхожда на нито една цялостна визия. Ако искате да добавите някакъв дизайн към педикюра, направете го само на палеца.

Снимка: iStock

3. Дълги нокти

Твърде дългите нокти в педикюра не само издават липсата на стил, но и могат да доведат до нараняване, защото през лятото носим не само отворени обувки. Някои хора може да си помислят, че не се грижите за ноктите си.

Снимка: iStock

4. Златен дизайн

Златист дизайн с много блясък или метален ефект също е една от анти-тенденция за педикюр. Ако в маникюра златото изглежда подходящо, то на краката ще направи вашия педикюр да изглежда по-евтин.

Снимка: iStock

5. Леопардов принт

Леопардът излезе от мода както при педикюра, така и при маникюра. Този дизайн също прави модела да изглежда по-евтин и изглежда безвкусно. Ако харесвате животински щампи, по-добре погледнете зебрата в тъмни и не много контрастни нюанси на лака.

6. Френски маникюр

Снимка: iStock

Ако обичате нежното покритие по ноктите, потърсете фини, полупрозрачни нюанси, които също така ще подчертаят вашия ваканционен тен. Френският е по-добре да оставите само за маникюр.

7. Лунен дизайн

Снимка: iStock

През лятото на 2023 г. такъв дизайн ще привлече вниманието към повторно израсналия нокът и ще направи педикюра да изглежда неподдържан. По-добре е да се откажете от такъв дизайн или да заложите на асиметрични ивици.

Всички снимки разгледайте в Галерията.