Това е първото интервю на Брад Пит след раздялата им с Анджелина Джоли. 53-годишният актьор и фотографът Райън Мак Гинли пътуват из три американски парка - The Everglades, White Sands и Carlsbad Caverns, за невероятни фотосесия. И няма как да е иначе! Това е обективът на Райън, когото наричат най-важният фотограф в Америка, а пред него е Брад Пит – известният, талантливият, скандалният, скритият след развода с Анджи. Интервюто, взето за GQ от Майкъл Патернити, е много лично и откровено. Брат говори за развода, бащинството, алкохола и промяната.

 

Никой не печели от развода – въпросът е кой ще бъде наранен повече

Докато летят към Лос Анджелис, между Пит и едно от децата му – 15-годишния Мадокс, меко казано, възникват пререкания. Анонимен сигнал към Детските служби кара властите не само да реагират, но случката да стане достояние на повече хора. 5 дни по-късно Анджелина подава молба за развод и след това... всичко се променя.

Сам или самотен? На 53 години – това е сигурно

Докато Майкъл Патернити разговаря с него, Пит споменава името на жена си един-единствен път! при това за да му препоръча да изгледа нейния филм. Не отрича, че в момента самотата заема основна част от живот му. Самота и тишина... и начало на деня с чаша чай матча.

Болката

Пит изиграва много трагични образи в киното, много персонажи, ударени от болката в лицето, или пък в сърцето. Никога не съм виждал някой да се смее повече от африканска майка, която е загубила 9-те си деца. Африканката може да се смее много по-бурно, отколкото аз някога съм успявал.” Болката и празникът вървят ръка за ръка. „Избягването на болката е истинска грешка, истинският пропуск в живота.” За Пит болката е едно от онези неща, които оформят хората, с които той израства, които дори правят света по-добро място. Болката може да направи хората по-добри. Болката и музиката също. Пит открива музиката на Frank Ocean и често го слуша. Намира го за специален и до болка откровен. 

Алкохолът

Прекаляването с алкохола и агресивното поведение към децата бяха основната причина за развода. Актьорът сам признава, че наистина е прекалявал с пиенето. „Можех да надпия с водка дори руснак. Наистина бях добър в пиенето и носех много”. Пит има лозе и винарна и червеното вино му е любимо, но се опитва да стои далеч от тази напитка. И вместо да я пие, просто да помага да го сложат в бъчва. „Наистина не искам да живея повече така!”, споделя той в интервюто. Сок от боровинки, газирана вода – с това заменя той уискито и водката. „Имам най-чистия уринарен тракт в Лос Анджелис, гарантирам.”

Промяната

Влизаш в една стая и премахваш целия декор и украса. Сядаш насаме с чувствата си и се опитваш да ги поставиш на правилните места. Това са пътищата, по които Брад се опитва да стигне до структурата, до същественото в живота. „Накрая разбираш – аз съм и тези неща, които не харесвам. И трябва да го приемеш. Те са част от теб. Трябва дори да ги прегърнеш. Защото отричайки ги, ти отричаш себе си. Аз съм и грешките си.” 

Една от несбъднатите мечти на Брад до този момент е била да прави скулптури. Около 10 години той само мечтае за глина и форми. В този креативен свят го въвежда приятелят му Томас Хаусаго. Пит започва да работи с глина, дърво и други материи, като оставя материалът сам да го води. Признава, че това е доста самотно занимание, както и че има нужда точно от това в момента. „Нещата, които правя, не са балансирани, не са контролирани - хаос е.”

Да си смени името е нещо, което Пит много иска. Новото начало може би изисква ново название за новата самоличност. Може би...

И въпреки всичко...

Семейството за Брад остава на първо място! "Когато човек е на смъртно легло, споменава близките си, хората, които обича, не неща, които е имал, давал или получавал." За децата Пит говори с любов, с разбиране, осъзнавайки важността на това да имаш време, нежност и търпение. Забързаният начин на живот ти отнема това. Но деликатността на децата не пита имаш ли време и дали си изморен...

Закъсняло разкаяние, етап на израстване в живота или драматичен пиар - споделете ни в коментар как приемате тази медийна изява на Брад Пит.